Postpartum depression - hur man kämpar?

Vad är postpartum depression är känt för att nästan varje kvinna som föds. I stället för att känna glädje och lycka, rädda rädsla och sorg i själen. Konstant ångest, irritabilitet, ibland till barnet, självtvivelaktighet, apati - alla dessa är symtom på den så kallade postpartumdepressionen.

Anledningen till förekomsten av denna sjukdom är faktiskt mycket, och de är olika. Beroende på hur länge postpartumdepressionen varar och vad är orsakerna kan du leta efter sätt att övervinna det. Dessutom, hur man hanterar postpartum depression påverkar graden av dess svårighetsgrad.

Hur man hanterar postpartum depression?

Läkare särskiljer flera typer av mjälte efter födseln:

  1. Postpartum stress är helt enkelt ett deprimerat tillstånd som inträffar i varje kvinna några dagar efter barnets födelse. Ett sådant humör anses vara ganska naturligt tack vare det faktum att kvinnan står inför okänd för henne till denna dag. Ökar känslan av ansvar och ångest för barnet. Ofta passerar milda postpartumdepressionen av sig själv, när mamman gradvis vänjer sig vid sin nya roll, återkommer den hormonella bakgrunden till det normala, är laktation etablerad.
  2. När den verkliga postpartumdepressionen börjar, här är det redan nödvändigt att tänka på allvar, hur man kan bli av med det. Med postpartum depression kan en kvinna möta både efter naturlig leverans och efter kejsarsnitt. Oftast är huvudorsaken till detta tillstånd fysisk och moralisk trötthet. Sätt hur man kommer ut ur postpartum depression bör letas efter tillsammans med maken, och tveka inte att fråga om hjälp från släktingar. Hur kan vi hantera postpartum depression:
  • Om postpartum depression behandlas som något oseriöst och inte kämpar mot det, kan det i framtiden utvecklas till postpartumpsykos . Det här är en allvarlig sjukdom som kräver vård och ibland sjukhusvistelse.
  • Det är inte överflödigt att notera att postpartum depression uppträder hos män. Dads är naturligtvis mindre mottagliga för denna sjukdom, men det händer också. När allt kommer omkring gör barnets utseende justeringar i livet för varje familjemedlem.