Duschgel med egna händer

Visst, många av er ständigt konfronteras med problemet med att välja en duschgel. Och när du tittar på de oändliga räckvidden av dessa rengöringsmedel, kan du inte bestämma vilken gel som är bättre. Med tång, granulat eller med lite oförståelig sak som flyter i en burk. Även om det å andra sidan verkar helt enkelt, gå och ta den första. Men nej. Jag vill, och lukten var trevlig och renar väl, och priset är acceptabelt. Men det visar sig motsatsen. Aromen är gudomlig, burken är vacker och varumärket är otvisted, och priset biter, inte alla har råd med en sådan produkt. Och om priset passar, lämnar kvaliteten mycket att önska. Och vad ska jag göra? Men trots allt vill du inte bara ha ett medel för att tvätta din hud, men en behagligt luktande gel till ett överkomligt pris. Och nyligen hittade jag fortfarande en väg ut. Det här är en duschgel med egna händer. Tänk dig, du kommer inte bara att kunna göra gelen till din smak, men du kommer också att vara säker på att det är en produkt utan några artificiella tillsatser.


Så, hur man gör en hemduschgel själv?

Gelens sammansättning är extremt enkel. Som en grund för gelén kan du ta några schampon eller gel. de innehåller ämnen som renar vår kropp av smuts, damm och svett. Utmärkta alternativ kan vara en baby cream utan smakämnen och färgämnen. Förutom basen i gelén tillsätts natriumklorid, vatten och eterisk olja av ditt val.

Recept för duschgel:

Du kan göra mer om du vill att din duschgel ska vara mer parfymerad. Eteriska oljor kommer också att mildra din hud.

De har också några specifika funktioner. Till exempel: essentiell olja av apelsin ger en känsla av livskraft och eliminerar depression, bergamot - ökar sällskapligheten, stärker fantasi och kreativa tankar, en essentiell olja av jasmin hjälper till med sömnlöshet. Om du vill kan du också lägga till glycerin, vilket mjukar perfekt, och bara några droppar aloejuice får du en fuktgivande duschgel. Du kan använda denna duschgel som ett badskum. Eteriska oljor har en aromaterapi effekt. Efter alla förberedelser, blanda produkten väl.

Om den här metoden verkar väldigt enkelt för dig eller om du vill prova något mer original. Det finns också ett sådant recept, vars huvudkomponent är skalet av tvålmuttrar. Du kan köpa dem i specialaffärer av naturkosmetik till ett överkomligt pris. Så måste skalet placeras i en bomullspåse, och själva påsen i emaljerade rätter. Fyll med vatten och koka i 15 minuter. Sedan kyler vi påsen till 40 grader, vi tar den i hand och minns väskan bra, som om vi knäckte nötterna i den. Ett ämne som kommer att stå ut ur väggarna och det finns en bas under gelén. Återigen kokar vi påsen, för bättre lagring, kyler vi det och häller det i en behållare. Även denna vätska kan användas som ett schampo eller tvål.

Gelén lagras bäst i en glasburk med mörkat glas. Så du kommer att öka hållbarheten. Detta gör att du kan njuta av doften längre.

Som du kan se är det inte så svårt, och det viktigaste i denna gel kan du vara helt säker på. Du skapade det själv med alla önskemål och önskemål. Det är bara nödvändigt att byta essentiella oljor och du har en annan original, naturlig duschgel.

Det finns säkert ett stort antal hemgel recept. Dessa är bara några av de alternativ som är mest optimala, prisvärda och billiga. Som enligt min mening är också viktigt. Denna gel kan inte bara vara en rengöring, men också en originalgåva till en födelsedag, Alla hjärtans dag eller nytt år.