Placental avbrott

Under diagnosen "placentaavbrott" i obstetri är det vanligt att förstå det tidiga avlägsnandet av ett barns plats från ytan av livmodern. En sådan kränkning av dräktighetsprocessen har en skadlig effekt på fostrets utveckling och leder ofta till dödsfallet. Betrakta denna överträdelse mer detaljerat, beskriva dess typer, orsaker och metoder för terapi.

Vilka typer av frihet finns?

Efter att ha behandlat det faktum att en sådan avbrott av moderkakan i den nuvarande graviditeten fortsätter vi till klassificeringen av denna överträdelse.

Så, beroende på utvecklingen, särskilja:

Efter att placentans område har bedömts, som exfolieras, gör läkaren en diagnos:

På grund av vad kan denna komplikation utvecklas?

Som framgår av ovanstående klassificering kan en sådan kränkning av graviditeten utvecklas både under själva graviditeten och direkt under leveransen. Men detta faktum beror inte på vad som orsakade överträdelsen.

Bland de faktorer som framkallar utvecklingen av placentaavbrott är det framförallt nödvändigt att nämna följande:

Sådana skäl är en förklaring till varför avlossningen kan utvecklas under graviditeten. Om vi ​​talar om denna kränkning, som inträffar under födseln, blir det som regel orsakad:

Hur manifesteras detachementet och vad är dess grader?

Beroende på vilken typ av klinisk bild det finns 3 grader av svårighetsgrad av en sådan överträdelse, som placentaavbrott:

  1. Ljusform. Dess särdrag är det faktum att den gravida kvinnans allmänna tillstånd inte bryts. Det finns en skalning av en liten del av moderkakan, som åtföljs av frisättning av en liten mängd blod från könsorganet.
  2. Den genomsnittliga graden karakteriseras av en avdelning av 1/3 av ett barns plats. Med yttre blödningar är blodet ganska voluminöst, ofta med blodproppar. Det finns smärta i buken, en ökning av livmodertonen. Fosterhypoxi utvecklas, vilket kräver intervention från läkare.
  3. Tung grad. Det finns en exfoliering av 50% eller mer av hela området av placentan. Den gravida kvinnans allmänna tillstånd försämras kraftigt, det är svår uterusblödning, fostret dör. Detta tillstånd kräver akut inlägg.

Vad hotar att lossna placentan och vad ska man göra med utvecklingen?

Vid utseendet av de första symtomen (smärta i underlivet, blod från könsorganet, ökning av livmodertonen, frånvaro av golvets rörelse) är det angeläget att se en läkare.

För att bestämma graden av frigöring utförs ultraljud. Beroende på de uppgifter som erhållits, utarbetar läkare en plan för ytterligare åtgärder. Så, med en liten lossning, övervaka och övervaka för att säkerställa att området inte ökar. Med fullständig frigöring krävs en tidig leverans. I de tidiga stadierna i sådana fall kan fostret inte räddas.

Om vi ​​pratar om vad denna komplikation kan leda till är det här: