Kan jag bli gravid med en polyp i livmodern?

Denna formation, som en polyp, är en utväxt (process) som växer direkt från livmoderväggen i dess hålighet. Med en stor storlek kan den fylla hela hela könsorganet och till och med nå vagina. Det är därför kvinnor som stöter på denna typ av störning ofta har en fråga om huruvida det är möjligt att bli gravid med en polyp i livmodern. Låt oss försöka förstå denna situation och ge ett svar på det.

Polper i livmodern och graviditeten är inkompatibla begrepp?

I de flesta fall är det så. Saken är att polyposis (en störning där ett stort antal utväxlingar är fixerade i livmoderhålan på en gång) stör störst den endometriska vävnaden. Som ett resultat är det mycket tunt, vilket direkt och stör implantationen, utan vilken graviditet det är omöjligt.

Men för rättvisans skull bör det noteras att det ofta händer att polypen i livmodern detekteras redan under graviditeten. I sådana situationer är stimuleringsprocessen för dess bildande en förändring i den hormonella bakgrunden, vilket är oundvikligt efter befruktning. I regel observeras inga radikala handlingar hos läkare: läkare övervakar noggrant utväxten och tillståndet för den gravida kvinnan.

Undantaget är kanske lokaliseringen av polypen i livmoderhalsen. Med tanke på den höga sannolikheten för infektionsprocessens början, avlägsnas den ofta, detekteras på mycket kort tid.

Vad är risken för graviditet med polyp?

Att svara på frågan om kvinnor om graviditeten är möjlig med en polyp i livmodern, säger läkare att chansen är mycket liten. Detta utesluter emellertid inte detta faktum. När allt kommer omkring beror allt på graden av skador på livmoderns inre skikt, polyposens antal och storlek.

Såsom man kan se från artikeln, med en polyp i livmodern, liksom med polycystisk sjukdom, kan man således bli gravid. Men det är värt att beakta det faktum att risken för komplikationer av graviditet vid tillfällen av graviditet ökar ibland.