Oversize

Ordet översize på engelska betyder "överdimensionerad, uppblåst, överstiger den vanliga storleken." I modevärlden är det särskilt känt som en klädstil, som kombinerar saker som säkert är flera storlekar större än standardiserade. Trenden mot sådana modeller gick in i vårt liv några fashionabla säsonger sedan och har nu en ledande position i daglig klädstil.

Oversize på världens catwalks

För första gången på catwalksna föreföll oversize stilen i samlingen av Kenzo. Designern kombinerar framgångsrikt kimono och kläder i europeisk stil. Således visade han att bekväma kläder kan vara vackra och ta en hedervärd plats i garderoben hos en modern fashionista. Andra designers började också aktivt använda oversize-stilen i nya samlingar. Många beslutsfattare som Burberry, Chloe, Chanel, Dolche & Gabanna, Dsquared2, Hermes, Gucci, Miu Miu och Sonia Rykiel tog grunden till dimensionslöshet, vilket gav lite polskt och ovanligt tillbehör. Exempel på detta kan vara jackor, jackor och tröjor överdimensionerade med asymmetrisk snitt eller effekten av luftlaminering som uppträdde på världskatten. På ett så elegant och ovanligt sätt som skapade moderna kläder, tog designarna inte bara originalitet utan också komfort.

Stil översize i en modern kvinna garderob

Saker av uppenbarligen större storlek utnyttjade rättvist en hedervärd plats i en modern kvinna garderob, eftersom de utgör ett stort fält för experiment med sina kombinationer. De överdimensionella jackorna kan kombineras med vackra modeller med "mini" eller "mager" modeller, liksom med saker av normal storlek, men kan också förbli helt oberoende delar av bilden. Coats oversize, till exempel, spela en ledande roll i mode samlingar av vinter och vår 2013. Och överdimensionella tröjor är perfekt kombinerade med smala byxor eller korta shorts. Och de är närvarande i klädskåp av många världskändisar, som alltid följer mode.

Dessutom är oversize-stilen ett utmärkt sätt att dölja ett par brister i din figur, oavsett om det är överdriven fetthet eller tunnhet, breda höfter eller en liten byst. Med hjälp av multilayeredness och volym kommer du lönsamt att betona din värdighet och känna dig bekväm och samtidigt oändligt elegant.

Så var inte rädd för att experimentera och skapa din egen stil med de nuvarande trenderna i modernt mode!