Neuros hos barn - symtom

Varje förälder vill att hans barn ska vara bäst i allt. Tidigare lärde jag mig att gå och hålla en sked, från tidig barndom läste jag klassiska verk och visste flera språk etc. Under utbildningsförloppet leder emellertid fel i föräldraanspråk ofta till katastrofala konsekvenser. Diagnosen av neuros är ett av de vanligaste fenomenen. Vad är hans symtom och hur man inte skadar barnets psyke i sin uppväxt?

Funktioner av neuroser hos barn

För att avgöra om du har anledning till oro, behöver du veta symptom på sjukdomen. Tecken på neuros hos barn kan vanligtvis bestämmas av följande egenskaper:

Vad är orsaken till att neuros hos barn visar liknande symptom? Enligt experter får majoriteten av neurotiska barn diagnosen på grund av sina föräldrar. Deras största misstag är en önskan att göra bättre metoder, som verkar exakt motsatsen. De vanligaste typerna av uppväxt som skadar barnets psyke är:

  1. "Gör inte dig själv en idol." Många barn växer i mitten av uppmärksamhetsfamiljer. Ett sådant barn adores, njuter av alla lurar, tillåter dig att bryta mot alla gränser för vad som är tillåtet, berömma med andra barn, understryka deras värdighet, etc. Sådana åtgärder gör barnet hysteriskt, vilket ibland leder till psykopati.
  2. Beskyddande. Överdriven uppmärksamhet mot barnet och lusten att göra barnet ett geni leder till det faktum att barnet blir en hypokondriak på grund av överdriven väsen om sig själv. På grund av det faktum att i stället för barnet alla gör sina föräldrar blir han stängd och beroende, vilket leder till ångest och depression.
  3. Gipoopeka. Om ingen är engagerade i ett barn och han för det mesta är sin egen herre, kommer han att växa upp aggressiv och snabbhärdad.
  4. Det finns också blandade typer av utbildning , där barnet kan bli förödmjukat, berövat uppmärksamhet, förolämpat eller rädd. Bli inte förvånad om neurosen hos en sådan bebis blir kronisk.

Neuros hos barn - behandling

Korrigering av neuroser hos barn är en process som måste tilldelas specialister. Detta inkluderar psykologiskt eller psykoterapeutiskt bistånd, såväl som läkemedelsterapi.

Samtidigt bör föräldrarna själva ompröva sina tillvägagångssätt för barnets uppfostran. Profylax av neuroser hos barn bör baseras på vuxnas beteende. Om det finns några tecken på denna sjukdom, är det värt att köpa ett akvarium med fisk, god mat för att mata barnet, gå med honom till floden eller poolen, delta i fysisk kultur och inkludera lugn musik.