Applique "Snowdrop"

Det finns ingen bättre gåva till en mamma eller mormor den 8 mars än ett hantverk eller ett vykort som skapats för glädjen av en favorit karapuza. Och det bästa temat för vårhantverk, naturligtvis blommor, som blev en symbol för väckelse och förnyelse av naturen - snödroppar. Enligt den gamla slaviska legenden var det Snowdrop som bad skydd från solen när den gamla kvinnan Winter, förenad med Wind and Frost, bestämde sig för att inte låta den vackra våren komma till jorden.

Det finns många sätt hur man gör en snödroppe med egna händer - det här är en platt och tredimensionell applikation, hantverk av korrugerat och vanligt papper, origami. I denna artikel presenterar vi uppmärksamma flera mästerklasser på produktionen av snödroppar av papper.

Applique snowdrop för de yngsta

Vi behöver:

tillverkning:

Applique snödroppe av korrugerat papper

Vi behöver:

tillverkning:

 1. Vi ska göra en stjälk, för det här skär vi ut en remsa av 20x2 cm från grönt papper och vrid det i en flagellum.
 2. För bladen skär vi ut från grönboken två remsor som mäter 10x1 cm.
 3. För kronblad av vitt och blått papper skär vi ut tre remsor som mäter 4x1 cm och ger dem en rundad form på ena sidan.
 4. Vi klistrar in vår snödroppe på papper eller ett vykort.

Applique snowdrop "Messengers of Spring"

Vi behöver:

tillverkning:

 1. Vi gör knoppar av snödroppar. För att göra detta, skära remsan av korrugerat papper 3,5x9 cm och skär det i två delar.
 2. Skruva en större rektangel på penna, dra ordentligt den fria änden och ta bort arbetsstycket.
 3. Vi skär kanten på arbetsstycket med sax med en kantad kant.
 4. Den mindre rektangeln viks tre gånger och vi ger formen av kronbladen.
 5. Vi sätter ihop kronbladet runt kärnan, klämmer vid basen och roterar.
 6. Låt oss göra vår stamtavla en stjälk, för det här skär vi ut en remsa av 1x15 cm från grönt papper och vikar botten av blomman med den, klistra in den. Rotera blomman, ett klip från flagellumstången tills du får en stam 10-12 cm lång. Om stammen lämnar väldigt tunn, linda den med en annan bit papper.
 7. Låt oss skära ut bladen för snödroppar från en veckad flera gånger ett blad med grönt papper som mäter 10x12 cm.
 8. Vi visar den snöpulverade jorden, för vilket ändamål ska vi skära tunt vitt och brunt papper.
 9. Vi klistrar in våra snödroppar på papper eller ett vykort, eller vi samlar dem i en bukett, som har bundet den med ett band eller en kedja av wellpapp.

Papper konstverk "Snowdrops i vasen"

Vi behöver:

tillverkning:

 1. Låt oss göra våra kronblad snödroppar, för det här lägger vi från kvadraterna av vitt papper storleken på 4x4 cm-moduler, som på bilden. För varje snowdrop behöver vi 3 moduler.
 2. Samla knoppar, för det här förbinder vi de extrema kronbladen i varje modul, sätter dem i varandra och limer de 3 modulerna tillsammans.
 3. Vi gör stammarna för snödroppar, för det här sätter vi omhop remsor av bølgat papper med bitar av tråd. I slutet av varje stam gör vi en förtjockning och lägger en blomma på den. Klipp ut bladen från samma gröna papper och lim dem till stammen.
 4. Vi samlar en bukett från snödroppar och lägger den i en vas.