Dekasan - Instruktion för inandning till barn

Ett av de antiseptiska läkemedlen är Dekasan. Han bekämpar framgångsrikt mot svampar, virus och protozoer. Bland fördelarna med drogen bör framhävas att dess effekt är mycket selektiv. Detta innebär att den inte koncentrerar sig på kroppens celler. Läkemedlet används vid behandling av många sjukdomar, desinfektion av verktyg, utrustning och personalens hud. För barn används Dekasan för inandning med en nebulisator vid behandling av andningsorganen. Det är mest effektivt att använda det för de första symptomen.

Dekasan för inandningar för barn - instruktioner

Nebulisatorer används hemma och i medicinska institutioner. Inandning med denna enhet anses vara en effektiv behandlingsmetod. Medlet i apparaten omvandlas till mikropartiklar som kommer in i lungorna såväl som i bronkialträet. Dessutom är denna behandlingsmetod ganska bekväm för småbarn. När allt är under manipulation kan de titta på en tecknad film, lyssna på musik. För en sådan apparat tillverkas Dekasan i nebulae.

Läkemedlet är ordinerat med följande sjukdomar:

Sättet för Dekasans ansökan om inandning till barn bifogas instruktionerna till honom, men det är bättre för den behandlande läkaren att ange hur man använder den i nebulisatorn. Även om risken för överdosering är mycket liten, och det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för drogen, är det fortfarande värt att lyssna noga på rekommendationer från en specialist.

Doseringen av Dexan för inhalation av en nebulisator för barn beror på åldern hos de unga patienterna. De som redan är 12 år, genomförs proceduren upp till 2 gånger om dagen. I detta fall används 5-10 ml av läkemedlet. Även vuxna behandlas också.

För unga patienter ska ospätt medication inte användas. Förfarandet görs 1 eller 2 gånger om dagen. Föräldrarna är skyldiga att lära sig att odla Dekasan för inandning till barn. På grundval av en manipulation är det nödvändigt att blanda 2 ml av läkemedelskompositionen och samma mängd saltlösning.

Det är också möjligt att utföra ultraljudsinhalation. För att göra detta, ta upp till 10 ml medicinering, gör manipuleringen 1-2 gånger om dagen.

Men det är viktigt att notera att koncentrationen av den aktiva beståndsdelen kan vara annorlunda. Detta faktum påverkar de exakta proportionerna av lösningen. Läkaren kommer att kunna välja den dos som krävs.

Föräldrar bör komma ihåg att Dekasan kan orsaka biverkningar, till exempel en allergisk reaktion, som brinner bakom bröstbenet.