Neon - innehållet i akvariet

Neon - mycket vacker liten fisk, som kommer att vara en prydnad av något akvarium. De heter så för den ljusblå iriserande remsan som löper längs kroppen. Det finns flera arter av dessa fiskar: blå - vanlig, röd och svart. De klarar sig alla bra i akvarier och glädjer ögat.

Villkor för frihetsberövande

Innehållet av neon i akvariet är vanligtvis inte särskilt svårt. Dessa fiskar mår bra i behållare med till och med en liten storlek, för i sig är de små.

Vattentemperaturen i akvariet för neon är tillåten i området från 18 till 28 ° C, men det är bäst att hålla dem vid 20-24 ° C, eftersom i nej varmt vatten kan neonet snabbt åldras. Så om du frågar dig själv frågan: "Varför dödar neonfisk i akvariet?", Den mest sannolika orsaken ligger precis i vattnets förhöjda temperatur. Du kan också inte innehålla neon i ett akvarium med aggressiva, rovfiskar, till exempel ciklider , förr eller senare kommer de att ätas. Det här skolar fisk, så om du vill förlänga neonens liv så länge som möjligt i ditt akvarium - köp dem inte i par, men i små flockar med 5-6 personer. Under gynnsamma förhållanden kan neoner leva upp till 4-5 år.

Det bör också komma ihåg att neoner som ganska mjukt vatten och många växter där du kan gömma sig. Akvarier med många äkta alger ligger närmast det naturliga livet i neonet.

Vad du ska mata neon i akvariet, kan du själv bestämma, eftersom dessa fiskar inte är för känsliga för mat. Man bör dock inte välja för stort foder, eftersom neon kan kvävas.

Reproduktion av neon i ett gemensamt akvarium

Vanligtvis transplanteras fisk för att gyta i en separat behållare, och efter gytning åter placeras i ett gemensamt akvarium. Reproduktion av neon - ett ganska komplicerat och besvärligt företag, eftersom deras kaviar är mycket känsliga för vattenkvalitet och belysning. Om steken fortfarande finns i det allmänna akvariet, ska de omedelbart sätta i en annan behållare tills de äts av större individer