Kakaosmör för hår

Kakaosmör är en solid, gulvitt massa med en karakteristisk trevlig arom och smak. Det erhålls vanligtvis genom metoden att heta på en chokladträs riven bönor. Denna produkt används ofta, och inte bara i livsmedelsindustrin. Det är särskilt känt att många kvinnor använder kakaosmör i vård av hår. Låt oss överväga, tack vare vilka egenskaper kakao smör finner ansökning på hår, och hur det rekommenderas att använda det för detta ändamål.

Användning av kakaosmör för hår

Oljan i fråga är rik på värdefulla ämnen, bland annat: omättade och mättade fettsyror (oljesyra, laurinsyra, linolsyra etc.), vitaminer (A, E, C, B), mineraler (magnesium, kalcium, zink, järn etc. .), koffein, tanniner. På grund av detta uppvisar kakaosmöret följande egenskaper vid exponering för hår och hårbotten:

Denna produkt hjälper till att stärka hårsäckar och mätta dem med näringsämnen, fuktar och fyller håret längs hela längden. Det hjälper till att återställa hårets struktur efter kemisk, termisk eller mekanisk skada, ger skina, silkeslen, gör håret smidigt och perfekt välsmakande . Produkten kan skydda håret från aggressiva influenser på grund av skapandet på sin yta av en sorts film.

Särskilt användbart är kakaosmör för torrt, sprött och försvagat hår. Applicera försiktigt det bara för dem som har fettigt hår (det rekommenderas att endast applicera på tipsen).

Recept masker med kakaosmör för hår

Kakaosmör, som tidigare mjukats vid en temperatur av högst 40 ° C, kan användas helt enkelt genom att applicera på rötterna av hår, tips eller hela längden av en till två timmar innan huvudet tvättas . Men det är mer effektivt att använda det som en del av multikomponentmasker. Här är några bra recept.

Recept # 1

ingredienser:

Förberedelse och användning

Kombinera komponenterna och applicera på håret under locket i 1,5-2 timmar. Skölj därefter med vatten och schampo.

Recept nr 2

ingredienser:

Förberedelse och användning

Henna späd med varmt vatten till ett grusigt tillstånd, tillsätt smält kakaosmör och rosolja. Att sätta på håret för att värma, tvätta av efter två timmar.