Tecken på en pest hos hundar

En chum är ett extremt farligt virus för hundar och motståndskraftigt mot påverkan av yttre faktorer, ett virus som sprider sig upp till 5 år vid en lufttemperatur på -24 °. Som ett resultat av denna sjukdom dör många husdjur, så varje ansvarig värd ska veta vilka tecken på en pest hos hundar att vidta operativa åtgärder för att rädda djuret.

Symptom på gris sjukdom hos hundar

Inverkan av detta farligaste virus påverkas mest av husdjur mellan 3 och 12 månader. Detta faktum är helt enkelt förklarat: det är under denna period att hunden växer intensivt, dess tänder förändras, vilket leder till en generell försämring av immuniteten. En annan orsak till sjukdomen är dålig vård av valpen. Det är svårt att diagnostisera en krigstid i tid, eftersom inkubationstiden är 2-3 veckor, under vilken hunden beter sig normalt. Därefter visas de första tecknen på en dummy i smittade valpar eller vuxna hundar. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Ett av de första symptomen på pesten är en hög kroppstemperatur, som kan skilja sig från normalt med 1-3 grader. Om djuret är sjukt med en superskarp form av en pest, har den en skarp värme följt av ett vägran att äta, förlust av medvetande och död.

Symptom på pesten hos hundar som är mottagliga för akut sjukdom är: feber, förhöjd kroppstemperatur på 39-41 °, vilket varar ca 2 veckor.

De allmänna symptomen på viruset innefattar: frossa, vägran att äta, allmän depression, kräkningar, sprickor i näsan, brist på grundläggande reflexer.

Det bör noteras att alla dessa tecken inte betyder att djuret är en pest. Dessutom, om denna sjukdom uppstår, kan inte alla de angivna symtomen uppenbaras. Men om misstankar uppstod måste du omedelbart visa hunden för veterinären, annars kan du förlora det.

Nederlaget för vitala organ med en pest

Detta virus påverkar många organ av djuret, vilket manifesterar sig i närvaro av vissa symtom. Till exempel är de första tecknen på en pest hos hundar, som infekterade lungorna och andningsvägarna, purulenta urladdningar från näsan och ögonen. ökad kroppstemperatur; hosta; diarré; inflammation av tonsillerna.

Om pesten träffar tarmarna, kommer hunden regelbundet att förlora medvetandet, känna sig törstig, vägra att äta. Dessutom kommer djuret att drabbas av riklig diarré, ibland med blod. Du måste fortfarande vara uppmärksam på språket hos husdjuret, om det är täckt med vit beläggning behövs akut medicinsk behandling.

Huden, som påverkas av pesten, är täckt av blåsor i de platser där det inte finns päls. Viruset kan också påverka hundens nervsystem. I detta fall: djurets aggressivitet och irritabilitet ökad kroppstemperatur; Kramper i benen och nacken lameness och förlamning; epileptiska anfall.

En väldigt allvarlig form av sjukdomen har ett sådant tecken, som härdade kuddar av fingrarna. I detta fall är det en sannolik kombination av alla former av pesten. Med en sådan sjukdom blir hunden svår att spara.

Ibland verkar det som om sjukdomen är borta, men den har bara gått från en akut form till en kronisk. Denna form av pesten kan ha en varaktighet på 3-4 månader och uppenbaras av diarré, förstoppning, allmän utmattning, dålig aptit, matt och ojämnt hår, torra skorster i ögonhörn. Tyvärr, med den kroniska pesten är resultatet nästan alltid dödligt.

Att behandla denna sjukdom är mycket svår, allt som kan göras är att förhindra bakterieaktiviteten och upprätthålla hundens allmänna ton. Pesten dödar också en 2% lösning av kaustik soda och en 1% lösning av Demp eller formaldehyd.