Cleom växer från frön, när man planterar frön, växer regler

Hur man odlar växten av en klöver, växer ut ur frön, när man plantar - dessa frågor är relevanta för trädgårdsmästare som gillar denna ovanliga blomma. Busken upp till 1 m hög lockar med spektakulära blomställningar från långsträckta kronblad av vit, lila, gul, rosa färg med långa stamens hår i form av stänk av champagne.

Cleom växer från frön

Odla växten kan vara en av metoderna: odling av klöver genom plantor eller såning av frön i det öppna marken. Insamling av frön görs på hösten från blomman, som började blomstra först. I ett moget tillstånd öppnar böterna bra. Det är viktigt att inte låta självfröet samla frön från de rutor som redan torkats, men ännu inte blivit öppna. Förvara fröna i kyla och mörker i en papperspåse.

Cleom, växer ur frön när du behöver plantera i det öppna marken:

 1. Den bästa perioden för sådd är i slutet av april. Vid denna tidpunkt är risken att återvända frost redan minimal, jorden värms upp lite.
 2. Vissa odlare föredrar att plantera frön på sängen för vintern i slutet av november eller början av december. Men med sådana grödor kommer blomningen senare.

Att välja en plats för plantering är viktigt att ta hänsyn till att Cleoma älskar öppna solområden utan utkast. Jordens blommade skönhet föredrar neutral och spröd. Om det inte finns någon tid att odla plantor är såningsprocessen följande:

 1. Fröer ska blötläggas i 12 timmar i en tillväxtbiostimulator för att öka sin groddkapacitet ( Epin , Zircon - 2 droppar per 1 glas vatten).
 2. På den lossnade platsen görs furor med ett djup av 1,5-2 cm med ett intervall på 25-30 cm. I dem är det nödvändigt att plantera frön och strö dem med jord. Podzimnie sängar är täckta med granpottar.
 3. På våren är sängen täckt med cellofan eller agrofibrer.
 4. När plantorna bildar det första bladet, bör de planteras mindre ofta - på ett avstånd av 50-70 cm, sedan kommer växterna snart att sprida buskar.

Fröplantor Cleoma hemma

Det är mest tillförlitligt att odla plantor plantor från frön. Denna odlingsmetod möjliggör en tidigare blomning av växten. Växande plantor kan produceras både under förhållandena för ett växthus och hemma på en fönsterbrädan. För att plantera och få skott av Cleoma, måste du förbereda jordblandningen och behållarna för plantorna - trälådor eller krukor.

När ska man plantera ett plantor på plantor?

Tidpunkten för plantering av Cleoma på plantorna är mitten av eller slutet av februari. Ungefär 12-14 dagar sprutas de första skotten, först ser de sjukt ut. Det här är normalt - så snart de första två bladen visas kommer blommorna att gå in i tillväxt och börja bygga upp massa. Vid den tid då hotet av vårfrost passerar, och limet måste planteras på det öppna marken (i slutet av maj - början av juni), kommer det redan att se ut som en utvecklad växt.

Frösåning frö från frö till plantor

Plantering av frön med frön på plantor utförs i en bördig jord bestående av 2 delar grönsaksodling, 2 delar humus, 1 del sand. Substratet för plantorna bör företrädesvis steriliseras i en förvärmd ugn i en halvtimme. Det kommer att vara bra att suga mark med natrium humat eller " Energen " preparat för att förbättra spridningen av materialet. Blötläggning av frö innan balansering i tillväxtbiostimulatorer som "Epin", kan du inte bara ge dem bättre överlevnad utan också hjälpa till att anpassa sig snabbare, för att tolerera eventuella sjukdomar. Efter beredning börjar de fröna fröna.

Hur korrekt planterar en planta på plantor?

Hur man planterar ett plantor på ett plantor korrekt:

 1. Häll jord i en plantorlådan och komprimera den.
 2. Beredda frön bör planteras på ett djup av 1,5 cm och sprutas lätt med jord.
 3. Det är bäst att försegla dem med kompost - det kommer att ha en positiv effekt på skott.
 4. Grödorna är bevattnade från sprutpistolen.
 5. Lådan är täckt med en film eller ett glas och sätts i värme (+ 20-22 ° C).

Sprängning av frön av Cleoma

Framväxten av groddar tar cirka 2-3 veckor. Lera från frön - vård, odlingssvårigheter:

 1. Lådor måste placeras i ett ljust rum och ge dem ljus i några timmar på kvällarna med lysrör eller aglampor.
 2. Fröplantor för att undvika sönderfall och svampens utseende vattnas rikligt, men sällan - som jorden torkar.
 3. När plantor behöver vattnas med en svag lösning av kaliumpermanganat för förebyggande av rotsjukdomar.
 4. Med tillkomsten av det första paret av dessa löv planteras plantor längs torvkrukor, fördjupa dem till kotyledonerna.
 5. 12-15 dagar efter plockning befrukts plantorna varje 2 veckor med en komplex mineralkomposition.
 6. För att inte skruva bushen, måste de regelbundet vända sig mot solen.
 7. På öppna markor bör plantor planteras tillsammans med torvkrukor med ett avstånd på 60-70 cm, så att planteringen inte tjocknar.
 8. För att de unga prästerna i trädgården ska anpassa sig snabbt, sprinklas de med en näringslösning före plantering: tillväxtstimulator + mikrogödsel "Citovit".
 9. Efter planteringen är jorden under växten mulkad med kompost eller humus.
 10. Vattning planteras endast i extrem värme.
 11. En svag och sjuk buskbusk kan sprutas med gödselmedelstyp Fertica Lux (1 ts per 3 liter vatten).
 12. Växten blommar från juni till september, blomstrarna blomstrar omedelbart, sedan de övre.
 13. Hösten buskar är föremål för återvinning. Webbplatsen måste grävas under våren plantering eller att göra podzimny frö frö.