Hur limar bakom tapeten?

Ofta, efter en stund, slutar våra reparationer se lika attraktiva som i början. Gipset är stränt, ibland är tapeten avskalad. Men det här är ingen anledning att starta en ny reparation, du kan bara fixa den gamla och förlänga sitt liv i flera år.

Varför är tapeten bakom väggen?

Oftast orsaken till felaktig överensstämmelse med instruktionerna för klistra. Speciellt gäller det tunga typer av tapeter som kräver speciellt lim och extra material, till exempel pappersremsor i lederna.

Också orsaken kan ligga i otillräckligt högkvalitativ beredning av ytan eller ojämn applicering av limet. Avgångsbakgrund är ibland på grund av rummets fuktighet. I badrum och kök, är tapeten ofta avskalad och tät. Och vad händer om tapetet har kommit undan och vi planerar inte att reparera det ännu?

Hur limar bakom tapeten?

Med tiden kan de återställda lederna av tapeten spara tid och pengar. Det är viktigt att välja rätt lim och verktyg. Så, vad ska du limma av den skalande tapeten: du behöver ett speciellt lim, det är att föredra att välja en välkänd tillverkare. Dessutom behöver du en liten rulle speciellt för rullande leder.

Vi förbereder en annan svamp för att ta bort överflödigt lim, en dammsugare och en hushålls hårtork. Så här fixar du tapetet på fogen, om de är unstuck: Förtorka försiktigt de divergerande arken, dammsuga väggen och tapetet, för att avlägsna damm och smulkit. Vi applicerar lim från ett rör eller med en pensel (beroende på området av det avskalade väggpapperet).

Därefter rulla rullarna av tapeter i riktning från den limmade delen till fogen. Vi tar bort limet med en fuktig svamp. Om du lim PVA, torka sömmarna med en extra hårtork och gå en gång till en vals.

Låt tapetet torka, samtidigt som man undviker utkast. Mini-reparation är över!