Men-spa för barn

Läkemedelsindustrin står inte stilla. Varje dag visas allt fler läkemedel på marknaden för läkemedel. Trots detta finns det också läkemedel som har passerat tidstestet och funnit sin förtjänta plats i miljontals människors hemläkemedelskit. En av dessa droger är naturligtvis ingen shpa. Av den anledningen, om det finns en given medicin i ditt arsenal, och du undrar om det är möjligt att ge barn till barn, så är det här materialet speciellt för dig.

effekt

But-shpa är ett läkemedel baserat på aktiv substans - drotaverin. Drotaverin har en uttalad antispasmodisk effekt, det vill säga - det hjälper till att slappna av glattmuskelvävnad från strukturen i blodkärl, mag, tarm och organ i genitourinärsystemet. Som ett resultat normaliseras blodcirkulationen, försörjningen av vävnader med syre förbättras och smärtsyndromet minskar eller försvinner helt. Samtidigt inträffar effekten med intag ungefär en timme senare, med intramuskulär injektion - efter 30 minuter och med intravenös injektion - efter 5.

vittnesbörd

Huvudindikationerna för användning av nej-shpa är: huvudvärk, spasmodiska smärtor med förstoppning, gastrit, mag-och duodenalsår, cystit, urolithiasis, cholecystitis. Det bör också noteras att det ibland föreskrivs att inga barn har intensiv torr hosta för att förhindra kramp i övre luftvägarna, såsom i bronkit och laryngit.

Också, men-spa kan tillämpas för barn vid en temperatur. Det bör emellertid noteras att det inte är nödvändigt att "fälla" ditt barn med en no-show vid någon temperaturökning. Så, till exempel, om ens vid en temperatur över 38 grader, är din barns hud våt och singel, det finns inget behov av antispasmodik. Om huden är blek och torr, har ditt barn en stark chill, då är alla dessa tecken på en så kallad "vit feber". I det här fallet, om det inte finns kontraindikationer, kan du ta en no-shpa för vasodilatation, eliminera och förbättra termoregulering.

Men-spa för barn: kontraindikationer och dosering

Det bör komma ihåg att no-shpa inte är ordinerat för barn upp till ett år. Men med tarmkolik kan en ammande patient ta ett piller, trots att inget spa är kontraindicerat hos spädbarn. Den aktiva substansen, som har passerat, i minsta mängd till modermjölken, kommer att ha sin egen spasmolytiska effekt i barnets kropp. För barn över ett år bestäms dosen i enlighet med den specifika situationen - läkaren. Vanligtvis är dosen av nej-shpa för barn beroende på åldern:

Du borde inte ge ditt barn ett no-shpu om du vet att han är allergisk mot drotaverin eller till något ämne som ingår i p-piller. Läs därför alltid bruksanvisningen och sammansättningen av läkemedel. Likaså är inget spa kontraindicerat i patologier som inte är karaktäristiska för barndomsåldern - till exempel vid omfattande ateroskleros, njure och hjärtsvikt.

Biverkningar

Som ett resultat av kliniska prövningar konstaterades att no-shpa tolereras väl och har minimala biverkningar, och det har inte förekommit några fall av överdosering. Du bör dock alltid vara vaksam och övervaka alla möjliga förändringar i ditt barns kropp. Till exempel, om din bebis inte har huvudvärk efter att ha ansökt näsa: huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar, förstoppning, hjärtklapp accelererar, sömnlöshet - kontakta alltid en läkare för att justera dosen eller använda ett alternativt läkemedel.