Lake Shasse


I kommunen Ulcinj finns det den majestätiska Shas-sjön, den näst största i Montenegro , med ett glacialt ursprung. Den upptar nästan 4 kvadratmeter. km, och under spillningen ökar med en och en halv gånger. Sjön ligger bredvid ruinerna av staden Swach (Shas) .

Varför gå till Shas lake?

Nära dammen finns flera alternativ för rekreation:
  1. Fiske. Djupet av sjön är inte särskilt framträdande - ca 8 m högst. Men denna volym vatten ger skydd för ett stort antal undervattensinvånare. Det finns mycket fisk i Shas-sjön, eftersom fiskare från hela världen inte är vilda för att kasta en fiskestång här.
  2. Bordvotching. Förutom fisk bor här många fåglar - mer än 240 arter. Dessa är skarvar, ankor, heroner, gäss och andra fåglar, bland annat både flyttande och permanenta invånare. Till exempel, i Europa finns det bara cirka 400 arter, Shas-sjön i Montenegro är mycket attraktiv för ornitologer.
  3. Jakt. Turister med kikare och kameror året runt kommer hit för att se de fantastiska fåglarna i deras naturliga livsmiljö. Det är tillåtet här och jakt under en viss årstid. Särskilt många som vill skjuta en träkock kommer hit från närliggande Italien.
  4. Picknick. Förutom ornitologi, fiske och jakt på den pittoreska stranden, tätt övervuxen med vass, kan du helt enkelt bosätta dig med företaget och ta en picknick eller gå båt och beundra vattensliljorna.

Hur kommer du till Shassky Lake?

Det är inte svårt att komma till sjön, särskilt om du går hit från Ulcinj . Staden ligger 20 km från byn Shas. På väg E 581 kan nås på 30 minuter. Du kan också komma hit med vatten, eftersom sjön är ansluten till floden Bayana med en kanal 300 meter lång .