Mat på vägen

När du reser på tåg, buss eller bil bör du definitivt ta med mat, speciellt om resan är försenad i flera dagar och barnet reser med dig. Men du bör behandla denna fråga mycket noggrant och ta bara de produkter som inte försämras snabbt och inte förstöra din helg.

Vilken typ av mat att ta på vägen?

Livsmedel för vägen måste uppfylla flera kriterier:

  1. Har ingen skarp lukt . Även om det är din favoritprodukt, börjar lukten börja irritera dig efter ett tag. För att inte tala om grannar, om du reser med kollektivtrafik.
  2. Lämna inte mycket skräp på dig själv . Krummer, en stor mängd förpackningar - det är allt oönskat på vägen, eftersom det ger besvär.
  3. Mat bör lagras under lång tid och inte förstöra utan kylskåp . Det bör inte smälta, sprida och fylla hela innehållet i påsen.
  4. Det ska inte vara besvärligt och tungt . Det är en sak om du kör bil, men på en bussresa, till exempel, kommer du att hämmas av en väska med sådan mat.

Vilken mat att ta på vägen med bil, buss, tåg?

Grönsaker och frukter. De är lämpliga för fullvärdiga måltider och för tilltugg. Skivad morötter, paprika eller äpplen ersätter helt chips, godis eller frön. Skär dem i förväg, och de kommer att diversifiera din kost.

Smörgåsar, rullar, smörgåsar . De är den vanligaste vägmat. Du kan inte göra dem med en stark luktande korv, men med en mer hälsosam och god chop eller ost. Och för dem som är emot kalorier, istället för bröd, kan du föreslå att du fyller på fyllningen i en tunn lavash. Rullar är inte mindre tillfredsställande och mycket bekväma.

Potatis bör inte kokas, men bakas och förvaras i folie. Så han kommer att "leva" i två dagar och kommer att förbli fullt användbar för konsumtion.

För läckra och hälsosamma mellanmål är torra frukter, pastiller, müsli i form av barer, nötter perfekt. De kan lösa problemet med att ge ett barn på vägen från mat, ersätta dem med skadliga skräp och marker.