Lukt från hundens öron

En frisk hund har aldrig en uttalad lukt från öronen. Därför indikerar fet eller sugary-söt obehaglig lukt från örat tydligt närvaron hos hunden av en sjukdom som kräver lämplig behandling. Det finns många sådana sjukdomar, och var och en av dem, förutom den obehagliga lukten, har också andra tecken.

otit

När hunden skakar öronen, reparar dem rasigt, och det finns också utsläpp i form av pus, syfilis eller svavel, detta indikerar en sjukdom som yttre otitmedia . Och om desorientering i rymden läggs till dessa symtom, betyder det att djurets inre eller mellersta öra påverkas av inflammation.

Infekterat hematom

Mekanisk skada på hundens öra följs alltid av sådana symptom som:

Ear Scabies

Mikroskopisk Otodectescynotis kozheedy parasiterar i hörselns inre hörselgång och orsakar irritation i hunden. I slutet av tiden blir djuret vant vid sitt tillstånd och upphör att reagera aktivt på det. Emellertid är en komplicerad form av sjukdomen åtföljd av purulent urladdning och en obehaglig lukt från öronen hos en valp eller en vuxen hund.

Främmande kropp eller vatten i örat

Kontakt med djurets främmande kropp eller vatten kan leda till allvarliga konsekvenser. Därför, när hunden börjar skaka på huvudet, skrapar öronen och gnuggar huvudet mot golvet, indikerar detta behovet av att ta reda på orsaken. Och den resulterande obehagliga lukten från örat kommer att vara bevis på att den inflammatoriska processen börjar.

Svampinfektion

I de flesta fall orsakas en svampinfektion (dermatomykos) av patogena jästliknande svampar. Symptomatisk sjukdom liknar otitis media. Men trots sjukdomen och vård av öronen manifesterar sig sjukdomen igen och igen. Samtidigt släpps en mjuk, fuktig hemlighet av brun färg, som avger en obehaglig lukt, från öronen.

Dessutom kan lukten från öronen eller taxorna av öronen uppstå på grund av den speciella strukturen hos öronkanalen eller med obehaglig vård av öronen. Den onaturliga strukturen hos öronen och närvaron av hår i öronen komplicerar ventilationen av hörselgången, vilket leder till inflammatoriska processer. Också, tyska herdar och dashhounds lider ofta av en obehaglig lukt från öronen på grund av att de producerar mer svavel än hundar av andra raser.