Levomekol - analoger

Levomekol salva har länge inte förlorat sin efterfrågan på medicinska området på grund av tillgängligheten och hög effektivitet. Sammansättningen av detta verktyg innehåller två aktiva komponenter - kloramfenikol, som har antibakteriella egenskaper och metyluracil, som har en reparativ regenererande effekt på den drabbade vävnaden. I grunden används denna salva vid behandling av purulenta sår (den första fasen av sårprocessen), brännskador, trofasår , pustulära utslag i huden och slemhinnor.

Analoger av Levomecol salva för sårläkning

Det finns situationer när läkemedel som föreskrivs av den behandlande läkaren saknas från apoteket och som ersättning för nödvändig medicin kan apotekare erbjuda analoger som kan ha en liknande terapeutisk effekt vid behandling av en viss patologi. Med doktors tillåtelse kan behandling med analoger av det föreskrivna läkemedlet utföras. Även analoger av läkemedel används ofta när patienter utvecklar allergiska reaktioner mot komponenterna i det föreskrivna läkemedlet eller närvaron av individuell intolerans. Levomekol salva har flera analoger, som kan delas in i grupper.

Direkta analoger (preparat-synonymer)

Dessa läkemedel, som innehåller samma ämnen som Levomekol, är kemiska föreningar. Sådana preparat är:

Indirekta analoger

Dessa är läkemedel som har samma effekt och samma indikationer för användning, men innehåller andra aktiva ingredienser i formuleringen. Dessa läkemedel inkluderar följande droger:

  1. Salva Levosin - innehåller fyra aktiva komponenter: kloramfenikol, metyluracil, sulfadimetoxin, trimecaine. Två av dem finns också i kompositionen Levomecol (kloramfenikol, metyluracil), sulfadimetoxin har antibakteriella egenskaper, och trimecaine har en uttalad långsiktig bedövningseffekt.
  2. Protegentin salva - innehåller aktiva komponenter som gentamycinsulfat och erytromycin (bredspektrum antibiotika) samt proteas "C" - ett proteolytiskt enzym C, vilket underlättar snabb rening av sår från pus, upplösning av nekrosområden, acceleration av reparativa processer.
  3. Salva Streptonitol - baseras på aktiva substanser som streptocid, som har en antimikrobiell effekt, liksom nitazol, som har en antiprotozoal effekt.
  4. Salva Fastin 1 - innehåller antibakteriella ämnen furatsilin och shintomitsin, samt substans bensokain, som har en ytlig smärtstillande effekt.
  5. Ichthyol salva produceras på basis av den organiska föreningen ichtamol, som kan utöva antiinflammatoriska, antiseptiska, analgetiska effekter på vävnader, förbättra blodcirkulationen och metaboliska processer.
  6. Salva Vishnevsky - ett läkemedel baserat på björktjära, xerober och ricinolja, som i komplexa har på vävnaden antibakteriell, antiinflammatorisk, resorptionsverkan, hjälper till att avlägsna purulenta massor från såret, stimulera återställande processer i vävnader.

Billiga analoger av Levomecol salva

Om du behöver välja en analog av Levomecol-salva billigare, bör du vara uppmärksam på sin synonym Levosin, som produceras av det inhemska läkemedelsföretaget och kostar ungefär två till tre gånger mindre. Billigare droger är också salva Levosin, salva Vishnevsky . Det är dock värt att komma ihåg att det föreskrivna läkemedlet i alla fall kan ersättas med analoger, så att du alltid bör rådgöra med en läkare.