Lenzburg slott


En av de äldsta slott i Schweiz är Lenzburg slott, som står på en hög kulle i den gamla delen av staden med samma namn. Det är både en prydnad och huvudattraktion för denna otroliga schweiziska stad med en befolkning på cirka 8 tusen människor.

Lenzburg - "Dragon" slott

Slottet grundades på medeltiden, det första namnet på det i historien går tillbaka till 1036. Legenden har det att två modiga män, riddarna i Guntram och Wolfram, dödades på toppen av draken. I tacksamhet för denna tjänst byggde de boende en slott för dem på tre år. Hur som helst, men symbolen för Lenzburg anses fortfarande vara draken.

Ursprungligen användes byggnaden endast för bostäder, men med tiden blev det defensiva tornet färdigt och sedan mer kraftfulla befästningar. I slottet levde inte bara räkningar av von Lenzburg, utan också Habsburg och Barbarossa. Endast i XX-talet, var byggnaden köpt av myndigheterna i kantonen Argau, som gjorde det till det viktigaste historiska museet i området. Sedan 1956 är slottet Lenzburg under statligt skydd, 1978-1986 restaurerades och omvandlats till ett museum.

Vad ska du se?

Slottets huvudbyggnad har fyra våningar, som alla innehåller de mest intressanta utställningarna i samband med denna regions historia. Så på första våningen ser du en utställning som ägnas åt den tidiga medeltiden och på andra - till renässansen. Och utställningen, som ligger på tredje och fjärde våningen, berättar om tidens vapen och rustning. Slottets innergård och den stora ridderhallen är så rymliga att museförvaltningen hyr dem för att organisera masshändelser som hålls här ganska ofta. Det här är till exempel musikfestivalen Lenzburgiade, kostymfestival medeltida danser och olika privata evenemang.

En bra idé är att besöka slottet med hela familjen. Barn tycker verkligen om det här, för en del av slottet Lenzburg heter - "Barnmuseet i slottet Lenzburg". Här kan du skjuta från en armbåge, prova hjälm och kedjepost, bygga en modell av slottet från designern "Lego", föreställ dig en riktig riddare eller ädla dam och ens se en riktig drake! Och runt slottet är en pittoresk fransk trädgård, en promenad längs som också är mycket trevligt. På en resa till slottet Lenzburg rekommenderar erfarna turister att spendera minst 3-4 timmar för att ha tid att se allt det roliga utan upphetsning.

Hur kommer du till slottet Lenzburg?

Staden Lenzburg i Kanton Argau är lättast att komma från Zürich , där det finns en stor internationell flygplats . Från Zürichs tågstation är det lätt att ta sig till Lenzburg: var och en halvtimme, lämnar direkta tåg och elektriska tåg härifrån. Restiden är inte mer än 25 minuter, och avståndet mellan dessa städer överstiger inte 40 km.

Som nämnts ovan är Lenzburg en liten stad, och du kan gå från stationen till slottet (20-30 minuter beroende på takten). För att göra detta, från plattformen nr 6, gå upp till de stora bågeportarna i Lenzburgs historiska centrum och följ sedan skyltarna "Schloss" som leder dig till fästningen. För att övervinna detta avstånd är det också möjligt på en hyrd väg eller med bussnummer 391, nästa från Lenzburg.

Inträdesavgiften är 2 respektive 4 schweiziska franc för barn respektive vuxna, och om du dessutom vill besöka museet i slottet, förbered dig att betala 6 franc per barn och 12 själv. Museets arbetstid är från 10 till 17 timmar, måndag är en ledig dag. Observera att slottet är öppet för besök endast från april till oktober.