Kunsthaus


Schweiz är känt över hela världen, inte bara för sina finansinstitut, den mest exakta klockan, utsökt ost och choklad, förstklassiga skidorter och termiska orter , Schweiz är ett paradis för konstälskare, eftersom det finns många museer över hela landet. En av de mest intressanta platserna i Zürich är Kunsthaus.

Konsthaus Museum of Fine Arts ligger på Heimplatz Square i Zürich . Bred popularitet i världen fick han tack vare det rikaste konstgalleriet, som omfattar mästerverk av konstnärer med världsberömdhet. De flesta av målningarna går tillbaka till 1800-talet, men det finns också tidigare verk.

Lite historia

Museet grundades 1787, då var bara grundarna av arbetarna representerade här, men med hjälp av de schweiziska myndigheterna och ett stort lån förstärkte Kunsthaus Zürich 1910 sitt galleri, kompletterade det med verk av kända konstnärer och kunde förvärva en ny byggnad där den befinner sig nuvarande tid. År 1976 var museet en storskalig rekonstruktion, vilket resulterade i att det blev rymligare och bekvämt för besök.

Galleri och artister

Kunsthaus-byggnaden var designad av arkitekterna Robert Courier och Carl Moser; utåt är det otänkbart och osannolikt att ge ett starkt intryck på turisten, men denna blygsamhet är mer än fylld av interna rika samlingar av målningar, bland annat verk av sådana genier som Van Gogh, Gauguin, Alberto Giacometti, Munch, Claude Monet, Picasso, Kandinsky och många andra. Schweizisk konst representeras av sådana mästare som: Mario Merz, Mark Rothko, George Baselitz, Sai Twombly och andra.

Förutom permanenta samlingar hålls regelbundna utställningar, inklusive de av global betydelse, regelbundet i Kunsthaus Zürich, utbildningsseminarier för vuxna och barn. Museet mottar årligen mer än 100 000 besökare och blev berömd som en av de bästa utställningsplatserna i Europa, där 10-15 tillfälliga utställningar visas. Den tredje delen är internationellt erkänd.

Till turisten på en anteckning

  1. För besökarnas bekvämlighet har museet ett litet café och en restaurang där du kan bekanta dig med lokal mat eller bara ha en kopp te eller kaffe, och det finns också ett bibliotek.
  2. Trött barn kommer att få pennor och album för ritning.

Hur man åker dit och besöker?

Kunsthaus i Zürich har ett bra läge och det är lätt att nå det från staden med kollektivtrafik. det bär samma namn.

Museet fungerar alla dagar i veckan, utom måndag, biblioteket är öppet från måndag till fredag ​​från kl 13.00 till 18.00. Kostnaden för biljetter till konsthallen i Zürich beror på utställningar som hölls vid den tiden, den ungefärliga kostnaden är 20 franc (och däröver), för barn under 16 år - fri entré, och på onsdag kan alla besöka museet helt gratis.