Lecoq


Så naturen beordrade att Uruguay inte har antingen ett fuktigt Amazon våtmark eller det andinska bergsystemet, som grannländer. Men hoppa inte till slutsatser att det inte finns något att titta här. Tvärtom! I Uruguay finns det alla förutsättningar för skapandet av nationalparker och reserver. En av sådana skyddade hörn av naturen är Lecoq.

Egenskaper av parken

Överraskande är inte Lecoq Park skyldig till grund för någon biolog eller zoolog, utan för arkitekten Mario Paysée. Förutsättningen för detta var att Francisco Lecocq, en politiker och entreprenör, en gång grundade en markfond och arbetade aktivt för att skapa en reserv. Så visade sig att hans ärende fortsatte. Mario Paysée i perioden 1946-1949 planerade omsorgsfullt parkprojektet, där det skulle vara möjligt att spara och återställa sällsynta djurarter.

Idag har Lecoq mer än 120 hektar mark. Området täcker också våtmarker, vilket ytterligare diversifierar faunan i reserven. Karaktäristiskt organiserar parken också avel, det finns flera aktiva vetenskapliga program i samband med bevarande av hotade arter och kampen mot miljöolycklighet.

Flora och fauna

Lecoq-reservatets stora utbredning innehåller många underbara djur. I parken har så många djur som llamas, capybaras, moufflons, höstväxter, lejon, zebror, strutsar av Emu, näsor, lynxer, grårävar funnit deras skydd. Här bor en av de största flockarna av antiloper, vars art ligger på randen av utrotning. Totalt finns det mer än 30 arter av sällsynta djur i parken, bakom vilka de tar hand om, behandlar och skyddar.

Hur kommer man till Lecoq Park?

Reserven ligger i närheten av staden Santiago Vasquez. Du kan komma hit med bil, längs vägen Del Tranvia a la Barra, vägen tar inte mer än 15 minuter. Dessutom arrangeras turistutflykter från Montevideo här. I extrema fall, från Sagnago Vasquez till Lecoq, kan du gå till fots på bara en halvtimme.

Lecoq-reserven öppnar sina dörrar för besökare från onsdag till söndag, från 09:00 till 17:00. Entréavgiften ligger strax under $ 1. Barn under 12 år, äldre över 70 år, personer med funktionshinder och innehavare av Montevideo Libre-kortet kan gå in. Parken arrangerar guidade turer på spanska och engelska.