Lägre kjol

Mode är cyklisk, och allt som är modernt nu, uppfanns för många år sedan. Detta gäller för nederkanten. Om tidigare för att visa denna detalj i garderoben ansetts skamlig, nu är den nedre kjolen under klänningen speciellt sliten så att alla ser det. Men om allt i ordning.

Historien om saken är en fluffig nedre kjol

Initialt betraktas pannkaka som en slags underkläder och uteslutande bärs av kläder. Under 1700-talet fick de lägre kjolarna särskild betydelse, eftersom de identifierades med erotik och coquetry.

Vid olika tillfällen var det modet att bära från en till flera podsubnikov, och var och en av kjolarna hade sitt namn. Från antalet nedre kjolar berodde volymen på outfiten och klänningens glans, så ibland hade damerna att bära upp till fem kjolar. Senare kjolar började kombineras och ibland helt ersatt av deras ramstruktur kallad "crinoline". Vid sin klädsel var den nedre långa kjolen gjord av siden och dekorerad med spets, som det kunde ses när krinolinen steg.

Moderna bottenkjolar

Idag har synpunkterna på kjolar helt förändrats och kan bara hittas i kvällsklänningar och i några samlingar av kända designers. För närvarande kan vi skilja mellan följande typer av podsubnikov:

  1. Nedre kjol av tulle . Har en genomsnittlig grad av styvhet och ökar volymen tillsammans med den. Nätets nedre kjol används för bröllop och kvällsklänningar, samt för bollklänningar. Mycket populär dessa podsyubniki var under de 60 åren när damerna älskade att bära frodiga klänningar strax under knäet med en accent i midjan.
  2. En enkelskiktad nederdel kjol. Oftast är den gjord av chiffong, silke eller spets. Idag har väldigt moderiktiga klänningar från under vilka peppar några centimeter av povyubnik. Detta ger både förföriskhet och femininitet. Marc Jacobs , Louis Vuitton, Marni, Etro visade sina idéer om temat klänningar med en lägre kjol.
  3. Kjolen är som underkläder. Idag bär en kjol av silke eller satin under klänningar och kjolar för ökad komfort när de bärs. De ger inte bara mjukhet och svalhet, men tillåter inte att elektrifieras vid sidan av och håller sig vid fötterna.