Låg placentation hos gravida kvinnor

Förutom livmodern är det viktigaste könsorganet placentan. Det är ett förtjockat område av fostermembranen som hjälper till att andas, äta och skydda sig mot negativa faktorer. Placenta organet växer runt ett befruktat ägg, i livmoderns väggar.

Vad är låg placentation under graviditeten?

Vanligtvis är placentalorganets fästpunkt nära botten eller den översta delen av livmodern. Detta beror på det faktum att det har alla nödvändiga förutsättningar för funktionen, nämligen ett perfekt fungerande blodflödessystem. Normalt anses att vara placentans bindning inte lägre än 6 centimeter från livmoderfarynxen. Frågan är att i en gravid kvinna uppstår en låg placentation om det tillfälliga organet befinner sig i underlivets nedre del, där fostret måste fixas.

Orsaker till låg placentation vid graviditet

Det finns flera faktorer som kan påverka förekomsten av denna situation. Till exempel:

Symptom på låg placentation vid graviditet

Kvinnor som har denna diagnos markerar följande tecken på att placentalorganet är lågt placerat:

Men om moderkakan inte ligger i en kritisk höjd kanske den gravida kvinnan inte ens kan gissa på den situation som finns tills allt är tydligt på den planerade ultraljuden .

Behandling av låg placentation vid graviditet

En kvinna i en position och en liknande diagnos är helt enkelt skyldig att överensstämma med alla recept från läkaren. Dessa inkluderar fullständig sexuell vila, undvikande av fysisk ansträngning och nervstörningar. Detta beror på möjligheten att öka trycket i placentalorganet, vilket är fyllt med förekomsten av svår blödning. Gravid är kontraindicerade skarpa rörelser, till och med till att även att ligga ner eller sitta ner måste vara extremt känslig. Du bör också undvika att resa med kollektivtrafik, för att inte delta i krossningen och "skaka". I vissa fall är den gravida kvinnan även förbjuden att hosta, men det här är en extrem.

Ibland innebär behandlingen av låg placentation hos en gravid kvinna behovet av sjukhusvistelse och medicinering. Avvisa denna utveckling är inte nödvändigt, och att skjuta upp resan till kliniken är inte heller värt det. Det är troligt att graviditeten kommer att sluta med en planerad eller akut kejsarsnitt.

Förebyggande av låg placentation med av graviditeten

Tillhandahålla för låg fastsättning av kroppen är omöjligt. Åtgärder som syftar till att minska antalet sådana diagnoser innefattar utförande av sanitära och pedagogiska aktiviteter i samband med abortskador, snabb etablering och botning av infektioner och inflammationer, vilket ger hormonbakgrunden tillbaka till normal. Och vad de säger om låg placentation under graviditeten i forum eller i andra mammas samhällen är det omöjligt att bota eller tillhandahålla denna patologi. Det finns en chans att diagnostisera det i tid och göra allt för att rädda barnets liv.