Konsekvenser av IVF

Oftast är potentiella mammor som vill gå igenom in vitro-fertiliseringsprocessen intresserade av frågan om vilka effekter som kan uppstå efter IVF, och om de är farliga för kvinnans kropp. Låt oss försöka svara på denna fråga och ringa de viktigaste problemen som kan uppstå efter förfarandet.

Vad kan vara farligt förfarande IVF?

Först och främst bör det sägas att i de flesta fall sker denna manipulation praktiskt taget utan spår för organismen. Hela poängen är att proceduren är noggrant planerad av läkare och innan kvinnan genomgår en omfattande undersökning.

Att genomföra en IVF kan dock få konsekvenser för kvinnors hälsa. Bland de vanligaste är det nödvändigt att notera:

  1. Allergiska reaktioner mot hormonbehandling. För att förhindra detta fenomen, injicerar läkare en liten koncentration av hormonet och observerar frånvaron av en reaktion. Det är emellertid nödvändigt att ta hänsyn till den kumulativa effekten när en allergisk reaktion utvecklas efter att ha nått en viss koncentration i kroppen av ett syntetiskt hormon.
  2. Vid utövande av IVF ökar risken för utveckling under graviditet av hypertoni.
  3. Förnyelse av kroniska, inflammatoriska processer i kroppen, som kan associeras med infektion under punkteringen.
  4. Flera graviditeter är inte ovanligt i IVF. I de fall där 2 embryon rotar, utför läkare en reduktion, d.v.s. avsluta existensen av en av dem. Det är detta förfarande som är förknippat med risken för att ett annat embryo kan dö under sitt beteende.

Vad möter kvinnor oftast efter IVF?

Det vanligaste problemet som uppstår hos kvinnor efter denna procedur är hormonella misslyckanden. Saken är att före manipulation ökar artificiellt koncentrationen av progesteron för att stärka ägglossningen och stimulera frisättningen av flera sexceller från folliklar.

Som ett resultat kan syndromet hos hyperaktiva äggstockar utvecklas. Med en sådan överträdelse ökar könkörtlarna sig i storlek, och cyster kan bildas på deras yta. Kvinnor är oroade över:

Behandling för en sådan kränkning syftar till att normalisera den hormonella bakgrunden. I närvaro av cyster är en kirurgisk operation föreskriven.