Behandling av infertilitet hos kvinnor

Kvinnlig infertilitet hänför sig till oförmåga hos en kvinna i fertil ålder att bli gravid. Om ett gift par inte använder preventivmedel och har regelbundna sexuella relationer, men inte kan tänka ett barn i flera år, anses hon steril. Idag kommer vi att prata om de typer av patologi och hur man botar infertilitet. Det handlar också om människors behandling.

Typer och orsaker till kvinnlig infertilitet

Kvinnlig infertilitet är uppdelad i primär och sekundär. Primär ( infertilitet 1 grad ) är en sjukdom hos aldrig gravida kvinnor, sekundär är oförmågan att bli gravid med kvinnor som redan har varit gravid. Dessa kan vara aborter, spontana missfall, frusna eller normala graviditeter. Infertilitet hos kvinnor orsakas av en naturlig anomali, eller senare är det en sjukdom i könsorganen. Det är värt att notera att 50% av infertila kvinnor noteras flera faktorer som leder till infertilitet.

Varianter av infertilitet, beroende på anledningarna:

  1. Endokrin infertilitet hos kvinnor, vars tecken först och främst är frånvaron av ägglossning och den trasiga processen med äggmognad. Orsakerna till denna sjukdom kan vara skada på reglering av reproduktionssystemet på olika nivåer (ovariehypofys-hypotalamus) och funktionsfel i sköldkörteln eller binjurarna som leder till hormonella förändringar. Denna typ av infertilitet observeras hos 35-40% av kvinnorna som kämpar med sjukdomen.
  2. Kvinnlig infertilitet av tubalt ursprung , med andra ord obstruktion av äggledarna. Denna typ av komplikation uppstår hos patienter som har genomgått abort- eller bäckkirurgi. Limprocesser väcker ofta obstruktion av äggledarna, vilket hindrar ägget från att nå livmodern och befruktas.
  3. Infertilitet på bakgrund av livmoderfibroider eller endometriella sjukdomar . Ofta förekommer kvinnlig infertilitet efter inflammation i livmodern eller äggstockarna. Infektioner kan vara asymptomatiska, och genom att gå till det kroniska scenet leder de till oförmågan att bli gravid.
  4. Immunologisk infertilitet - bildandet i kroppen av antisperm antikroppar som dödar spermatozoa.
  5. Idiopatisk infertilitet diagnostiseras hos 5% par när inga defekter i reproduktionssystemet kan detekteras.
  6. Absolut - frånvaron av kvinnliga könsorgan eller förekomsten av grova missbildningar.

Behandling av infertilitet hos kvinnor

Behandling av kvinnlig infertilitet baseras på normalisering av menstruationscykeln och arbetet med äggstockarna, återuppbyggnad av äggledarnas patency, stimulering av ägglossning, eliminering av gynekologiska inflammatoriska sjukdomar. Att behandla infertilitet hos kvinnor, både med detekteringen av antispermantikroppar, och med andra orsaker till sjukdomen kan vara genom inseminering av mans sperma. Även när infertilitet används homeopati, som inte har kontraindikationer. Det viktigaste när du bekämpar en nedslående diagnos är inte att förtvivla och fortsätta att kämpa.

Folkmetoder och recept från infertilitet:

Medicin vet sådana fall, när de genom tiotals barnlösa år blev paret till sist en förälder till en frisk baby. Trots allt är behandlingen av kvinnlig infertilitet en lång och komplex process som kräver mycket styrka och uthållighet. Om du vill bli gravid måste du leda en hälsosam livsstil. Också förebyggande av infertilitet innefattar regelbundna besök till läkare, övervakning av sexuella relationer, iakttagande av grundläggande hygienregler.