Komprimera på örat

Med öronsjukdomar, förutom mediciner, kan en otolaryngologer rekommendera att applicera en värmekompress till örat. Detta bidrar inte bara till en snabb återhämtning utan hjälper också att lindra smärtssyndromet. Hur man gör en komprimering på örat, låt oss prata i den här artikeln.

Typer av kompressor för örat (öron)

Kompressionen på örat kan vara torr eller våt. Dessa typer av kompressor skiljer sig från beredningsförfarandet, mekanismen och tiden för exponering. Men kärnan i effekten av någon värmekompress förändras inte: under dess verkan finns en enhetlig och långvarig vasodilation, blodflödet och lymf och blod ökar, och krampen i de inre organens muskler avlägsnas. Som en följd av detta minskar blodstasis och inflammatorisk infiltration, liksom svullnad i vävnaden.

Hur man sätter en alkoholkompress på örat?

Alkohol (vodka) komprimera på örat är en slags fuktig uppvärmning. Dessutom kan du lägga en oljepress, men övningen visar att en kompress med vodka (alkohol) i örat är bekvämare och praktisk (sprids inte och lämnar inte feta fläckar) och effekten av det är inte mindre.

För att förbereda en sådan kompress, behöver du antingen vodka eller alkohol, utspädd två gånger. Komprimera består av tre lager, som är överlagda på varandra:

  1. Det första skiktet 10x10 cm kan tillverkas antingen av en bit bomullstyg eller från en vikad sex gaze. I mitten av detta lager är öronplatsen gjord. Gaze (tyg) impregneras med alkohol, den är väl vriden ut och appliceras på området runt öronen. Med känslig hud kan du smörja huden med grädde.
  2. Det andra skiktet är isolerande och kan tillverkas av polyeten eller vaxpapper; det borde också göra ett snitt för örat.
  3. Det tredje yttre skiktet är ett uppvärmningsskikt, tillverkat av bomullsull (tjockt lager) eller tätt ullmaterial. Vid komprimering är det viktigt att följa regeln: Mellanlagret ska vara 2-5 cm bredare än innerskiktet och ytterskiktet ska vara 2-5 cm bredare än mellankiktet.

Alkoholkompressen fixeras med ett bandage, en halsduk eller ett lock och lämnas i 2 till 4 timmar. Komprimera bättre innan du lägger dig. Efter avlägsnande av kompressen rekommenderas att torka av huden med en vävnad fuktad med varmt vatten. Inom en timme efter proceduren bör du hålla ditt öra varmt, undvik kyla och utkast.

Hur man gör en oljekompress på örat?

Oljekompressen för örat utförs med samma teknik som alkohol, endast det första lagret impregneras med någon vegetabilisk eller kamferolja . Oljan bör förvärmas i ett vattenbad till en temperatur av 37-38 ° C. Eftersom oljan behåller värmen längre, kan oljekompressorn lämnas i 6-8 timmar (du kan över natten). Efter avlägsnande av kompressen ska huden torkas med en bomullspinne doppad i varmt vatten med tillsats av alkohol.

Hur man gör en torr kompressor på örat?

Du kan värma ditt öra och torka värmen. För att göra detta behöver du en stark linnepåse där saltet eller sanden som värms upp i en stekpanna till en temperatur på ca 70 ° C placeras. Påsen förvandlas till en servett eller handduk och appliceras på det sjuka örat före kylning.

Ofta används värme för att värma örat i otit procedurer i form av uppvärmning med en varmvattenflaska med vattengummi eller en blå lampa.

Kontraindikationer till kompressionen i örat

Lägg inte upp värmekompresser:

Kompressioner är också förbjudna vid otitis, om det finns urladdning från örat, vilket indikerar förloppsförloppet.