Hormonfel hos kvinnor - behandling

Brott mot den hormonella bakgrunden, som ofta observeras hos kvinnor, har inte alltid allvarliga symtom, varför behandlingen börjar otydlig. Den terapeutiska processen är ofta komplicerad av det faktum att det hormonella felfunktionen i sig kan maskeras för sjukdomar i reproduktionssystemet. Låt oss försöka namnge de viktigaste symtomen på närvaron av hormonella störningar hos kvinnor.

Hur uppenbarar sig ett sådant brott?

Först och främst, om det föreligger en kränkning av hormonell bakgrund hos kvinnor, är det en förändring i menstruationens karaktär: det kan finnas en ökning eller minskning av sekretionsvolymen, månadsvisa kommer inte i tid, och själva cykelns varaktighet ändras också. Om du har denna symptom, behöver du se en läkare.

Även tecken på hormonell störning som uppstod hos kvinnor är:

Hur behandlas hormonbehandling hos kvinnor?

Först och främst måste doktorn fastställa orsaken som ledde till en felfunktion i hormonsystemet.

Normalisering av samma bakgrund utförs genom utnämning av lämpliga läkemedel. Termterapi är minst en månad. Valet av droger är baserat på resultatet av analysen för hormoner. Av de vanligaste drogerna kan du namnge Dufaston, Yarina, Cyclodinone och andra.

Om orsaken, som ledde till hormonella systemet blev stress, föreskriva en metod för lugnande medel baserade på växtdelar: tinktur av valerian, motherwort.

Ibland uppmanas en kvinna att återställa sin diet med hjälp av hormonbakgrunden i normala fall. Det måste nödvändigtvis innehålla frukt, grönsaker, mejeriprodukter, örter.

Således kan man säga att behandlingen av hormonella störningar hos kvinnor beror direkt på symptomernas svårighetsgrad, sjukdomsfasen och orsakerna som ledde till utvecklingen.