Kan jag sitta i ett bandage för gravida kvinnor?

Antenatalbandage är en mycket användbar anordning som kan lindra ryggont och även stödja försvagade muskler i den främre bukväggen under graviditeten. Att bära det rekommenderas från och med den 20: e veckan av svangerskapet.

Under användningsförloppet har förväntade mammor ofta en fråga om huruvida det är möjligt att sitta i ett bandage för gravida kvinnor. Låt oss försöka svara på denna fråga, med beaktande av regler för användning av ett prenatalt bandage.

Hur korrekt bär ett bandage under graviditeten?

Först och främst bör det noteras att storleken på denna enhet väljs utifrån volymen av midjan som kvinnan hade före graviditeten. Särskild uppmärksamhet utbetalas av läkare till reglerna för användning av ett bandage.

Så, enligt rekommendationer från obstetrikare, är det inte nödvändigt att använda den här enheten dygnet runt. Att klä sig på sin kvinna borde ha en lång promenad, till exempel.

I de fall då den gravida kvinnan är tvungen av robotarnas karaktär att sitta eller stå länge behöver hon ta bort bandaget och göra halvtimme pauser varje 3 timmar.

När den gravida kvinnan har möjlighet att ligga ner, är det också nödvändigt att avlägsna bandaget.

Varför är det omöjligt att sitta i ett bandage för gravida kvinnor?

Det beror helt på den presentation där fostret är just nu. Förbudet av detta slag sträcker sig endast till de förväntade mammorna som har bäcken främre, dvs. Barnen står inför ingången till det lilla bäckenet.

Förbudet beror främst på det faktum att när man sitter med bandageband kläms venerna i det lilla bäcken som förhindrar normal syreförsörjning till fostret. Det är också värt att notera att ofta kvinnor med bäckenpresentation, för att undvika en sådan situation, inte rekommenderar att man använder ett bandage tills barnet tar rätt position i livmodern.

Med tanke på detta är frågan om en framtida mor om huruvida det är möjligt att sitta i ett bandage för gravida kvinnor, svara inte alltid positivt på läkare.