Gouache massage - Kinesiska hemligheter av ungdom och skönhet

Den gamla östra metoden för manuell manipulation översättar bokstavligen som "skrapa alla de dåliga sakerna i en riktning." Denna massage utförs av flera tekniker med specialplattor. De har olika former och storlekar, beroende på syftet med behandlingen och graden av hudkänslighet i de behandlade områdena.

Gouache - vittnesmål

Användningsområdena för denna massmetod är mycket talrika. Han är utsedd för att eliminera kosmetiska defekter, förebyggande och terapi och allvarliga sjukdomar. Kinesisk gouache massage har följande medicinska indikationer:

I kosmetologi används gouache massage för sådana problem:

Ansiktsmassage gouache

Den presenterade tekniken för manuell påverkan avser lymfatiska dräneringsmanipuleringar. Det kan utföras från 25 år, när intensiteten av metaboliska processer i huden minskar. Massage facial gouache "36 rörelser" ger följande effekter:

Dessutom hjälper den kinesiska gouache ansiktsmassagen att klara av epidermis brister:

Ryggmassage gouache

Tack vare skraparnas skrapa rörelser över huden i de drabbade områdena ökar blodcirkulationen och syrgasflödet ökar, lymfströmmen förbättras. Kinesisk massage på baksidan av gouache hjälper till att ta bort puffiness, eliminera muskelspasmer, inflammation och smärtssyndrom. Utvecklingen av broskiga strukturer stimuleras och ryggradens rörlighet normaliseras, och nervändarna är begränsade.

En annan massage gouache påverkar de biologiskt aktiva punkterna på baksidan. Efter ett manuellt förfarande är huden täckt av hematom med olika nyanser, från skarv till svart. Östra massagemästare kallar detta fenomen "sha" - ackumulering av negativ energi, stagnation. Med de resulterande blåmärkena kan en specialist bestämma vilka organ som fungerar felaktigt och förbättra deras prestanda.

Gouache magmassage

Bearbetning av den beskrivna zonen utförs i sådana fall:

Dessutom praktiseras den kosmetologiska gouache i bukområdet - kroppsmassage i denna situation är avsedd för viktminskning, minskning av midjemåttet och avlägsnande av sidor. För att uppnå de mest uttalade resultaten, för att avlägsna celluliter och minska andelen fettvävnad under huden, utförs manuell effekt på skinkorna och höfterna.

Gouache - kontraindikationer

Kategoriskt förbjudet förfarande är endast för allvarliga systemiska patologier. Gouache-massage kan inte utföras i följande fall:

Ibland behöver du bara skjuta upp gouache massage - en tillfällig kontraindikation:

Gouache massage - prestationsteknik

Det presenterade förfarandet anses mycket enkelt, endast 3 metoder används för manuell effekt:

Varje gouache massage teknik är utformad för vissa zoner. Starka exponeringsalternativ används på kroppen. Plattan placeras något vinkel mot hudytan, som visas i figuren. Håller den i denna position, pressar mästaren den över det behandlade området. Det är viktigt att rörelserna är strikt i en riktning. Scheman för proceduren och lokaliseringen på baksidan av biologiskt aktiva punkter som är ansvariga för driften av olika interna organ visas i bilden nedan.

När kosmetisk massage gouache på ansiktsskraporna appliceras på huden i en liten vinkel, som i bilden. Det är nödvändigt att långsamt och försiktigt behandla utvalda områden med minimal tryck, speciellt när de utsätts för plåtar på området nära ögonlocken, läpparna och vingarna i näsan. Huden på dessa ställen är för känslig och tunn, lätt skadad av gouache. Linjerna längs skrapan ska röra sig visas i figuren.

Plattor för gouache massage

Tillbehör är gjorda av olika naturliga och syntetiska material:

För att utföra gouache massage med en skrapa, måste du välja den korrekt. Tjocka kvadratiska eller triangulära plattor med utstickningar, tänder eller vågiga kanter är lämpliga för arbete med kroppshud. Eleganta, smala enheter med rundade konturer (ofta i form av en fisk) är idealiska för gouachebehandling av ansikte, nacke och nacke. I stället för specialskrapor kan du även använda improviserade föremål med liknande egenskaper - skedar, mynt, muggar.

Gouache massageolja

Den beskrivna manuella proceduren utförs endast på välfuktad hud. För bättre slipning är epidermis försmörjd med en speciell olja. Scraper gouache massage innebär att man applicerar en produkt som består av vegetabiliska fetter:

Om det inte finns något tillfälle att köpa en speciell botemedel mot massagen i fråga, kan du ersätta den med en mer överkomlig produkt. Som analoger används sådana varianter av oljor för gouache: