Kakel på golvet

En kakel eller keramikplatta på golvet är en av de populära golvbeläggningarna för rum där det finns tung belastning på golvbeläggningen , liksom för rum där det finns hög luftfuktighet eller temperatur.

Typer av golvplattor

Tre typer av plattor skiljer sig i enlighet med produktionssättet. Den första är pressad, när en speciell blandning av lera för framställning av kakel (på professionellt språk kallas även "deg") passeras genom en speciell press där den ges den nödvändiga storleken, tjockleken och formen och därefter torkningen och vid behov färgning kakel, belägga det med emalj. En annan metod är strängsprutning, när den färdiga kakeldegen placeras i en speciell maskin som rullar den och producerar ett långt plattband, som sedan skärs i kvadrater av önskad storlek och torkas. Den tredje metoden för kakelproduktion är manuell formning, men sådant material är väldigt dyrt, därför används det extremt sällan för reparationer.

Applicering av kakel för golv

Kakelplattor, som redan nämnts ovan, används i stor utsträckning på platser med hög luftfuktighet eller temperatur. Därför är det inte förvånande att nästan överallt kan du hitta kakel på golvet i badrummet eller badet .

Förutom fuktmotstånd har den också den nödvändiga hygienen, det reproducerar inte svampar och bakterier. Golvplattor i köket är också en mycket använd lösning. Ett sådant golv är lätt att ta bort, smulor och matskivor håller inte fast vid det, det förstör inte vattenstänk och det är även motståndskraftigt mot höga temperaturer. Nu i en mode speciell design av ett golv med en kakel under ett träd som ser färskt och ovanligt ut.

Inte så ofta, men fortfarande plattor används på golvet i korridoren. I det här rummet är det mycket ofta smuts som ackumuleras från gatan, liksom golvbeläggningen klarar höga belastningar, så kakel är en av de mest praktiska lösningarna.