Hemväderstation med trådlös sensor

För att ta reda på vädret är det inte nödvändigt att titta på det meteorologiska serviceprogrammet eller på Internet. Du kan köpa en hemlig digital väderstation med en trådlös sensor, och du vet vilken temperatur som ligger utanför fönstret utan att lämna gatan.

Principen för drift av en elektronisk hemväderstation

Satsen av en meteorologisk station för hemmet innehåller vanligtvis:

Om enheten drivs av ett batteri, kommer det också att finnas en laddare till den, om inte då ett sådant batteri som ett batteri. Den externa sensorn fungerar oftast från batteriet.

Beroende på modellen kan den här enheten bestämma följande parametrar:

Det innebär att en hemväderstation kommer att ersätta dig med en termometer, en klocka, en hydrometer, en väderbladen, en nederbördsmätare och en barometer. Det överens är mycket bekvämt. Det kan inte bara visa det aktuella tillståndet för vädret utanför fönstret, men utifrån alla data som erhållits, komponera en väderprognos för några dagar i förväg.

Väljer en trådlös väderstation för hemmet

För att göra det bekvämt för dig att använda en hemväderstation måste du först bestämma vilka data du vill veta. Trots allt har varje uppsättning modeller en annan uppsättning meteorologiska funktioner. Till exempel: TFA Spectro bestämmer lufttemperaturen (i intervallet -29,9 till + 69,9 ° C), tid, tryck och visar vädret i form av tecken och TFA Stratos - temperatur (-40 till + 65 ° C) , tid (det finns en larmfunktion), atmosfärstryck (exakt med 12-timmars historia), fuktighet, nederbörd, vindhastighet och riktning samt väderprognos för nästa dag.

När du köper en sådan enhet bör du välja en där du har alla funktioner du behöver, eftersom ett stort antal onödiga indikatorer bara ökar sin kostnad.

Observera också storleken på displayen, där data visas. Om det är litet så kommer siffrorna på det att vara väldigt små, vilket inte är väldigt bekvämt. Det är bäst att välja en väderstation med en stor färgskärm eller svartvitt men med stora siffror. Många billiga modeller har en LCD-skärm, som endast kan ses i en viss vinkel. Du kan se något på dem, bara titta på dem från framsidan, men inte från sidan eller uppifrån.

Nu finns det flera system för att mäta sådana indikatorer som temperatur eller tryck. Därför bör vi omedelbart ange vad exakt deras enhet mäter: i grader Celsius eller Fahrenheit, i millibars eller inches av kvicksilver. Det blir mycket lättare för dig att använda en väderstation med det system som är känt för dig.

De bästa tillverkarna av hemmeteorologiska stationer är TFA, La Crosse Technology, Wendox, Technoline. Deras instrument kännetecknas av hög kvalitet och noggrannhet av mätningar, och de garanteras också för ett år.

Hemväderstationer med en bärbar sensor kan användas inte bara för att bestämma väderförhållandena på gatan, men även i rum där du ständigt måste övervaka lufttemperaturen och luftfuktigheten. Dessa inkluderar växthus eller inkubatorer.