Inspirerande Barbie: Mattel släppte 17 marionetter av stora kvinnor!

Barbie docka - det här är kanske det mest favoritleksaket av alla tjejer i världen. Och det är inte förvånande, för i hennes 58 år har hon praktiskt taget "tagit upp" mer än en generation, och idag fortsätter hon att lära oss att vara feminin, snygg och populär!

Men tyvärr, bland fans av den mest kända och sålda dockan på planeten finns det de som kritiserar henne. Enligt många undersökningar som genomförts har plastidolen redan anklagats för att ha ett dåligt inflytande på barn, inklusive spridningen av anorexi och bulimi, konsumentens livsstil och motviljan att lära sig.

Och du vet, Mattel hittade hur man svarar på detta och presenterade till nästa födelsedag av Barbie sjutton dockor kopior av stora och inspirerande kvinnor.

Och de är vackra!

1. Barbie - konstnär Frida Kahlo! Bara var är monobrow och mustasch?

2. Docktexemplar av Amelia Earhart - den första kvinnliga pilot som flög över Atlanten!

3. Och här är Barbie i sken av Martina Wojciechowska - en polsk journalist och klättrare som erövrade de 7 högsta topparna på varje kontinent!

4. Bara titta - det här är Barbie-Helene Darroz - den bästa kvinnokocken i världen!

5. Mycket oväntat - Barbie dockan blev en manusförfattare och filmskapare i sken av en lyckad Patty Jenkins!

6. Det är något otroligt, men innan du är en Barbie docka, skapad i bilden och likheten av Catherine Johnson - en amerikansk fysiker och matematiker som bidragit till USA: s flygteknik och rymdprogram från tidig användning av digitala datorer i NASA!

7. Ja - det här är en marionettkopia av den kinesiska prima ballerina Tang Yuanyuan!

8. Wow - i serien "Inspirerande Kvinnor" hittade Mattel en plats för en italiensk fotbollsspelare av kongolesiskt ursprung, försvararen för laget "Juventus" och det italienska kvinnliga laget Sarah Gama!

9. Och här är Barbie designern! Hon var "begåvad" till Leila av sig själv!

10. Ett värdigt exempel för imitation och korrekt motivation - Barbie i form av världsmästare, fäktare Ibtihaj Muhammad!

11. Och här är en marionettkopia av dottern till den legendariska krokodiljägaren Steve Irwin - Bindi, som har ägnat sig åt att skydda miljön!

12. Och hur tycker du om Barbie i sken av en kinesisk skådespelerska och filantropist Guan Xiaotong?

13. Jo, det är så coolt att ha Barbie i form av Chloe Kim - snowboardmästare ...

14. ... eller en docka i form av en mästare i konstnärlig gymnastik Gabby Douglas!

15. Barbie inspirerande serie har blivit ännu mer mångsidig med dockan Ava Duverney - amerikansk regissör, ​​manusförfattare, producent och publicist.

16. Vilken söt docka i form av en mästare i volleyboll Hui Zhotsi!

17. Men till dig och kontrollstrejk - 17: e av alla "inspirerande" blev Barbie världsmästare i boxning Nicola Adams!

Läs också

Och vilken av dessa Barbie skulle du välja?