Hur tvättar du ugnen inuti?

Varje hemmafru måste möta ett så obehagligt problem som smuts och fett i köket, på grund av vad favoritrummet blir inte den mest bekväma platsen i huset. Mestadels lider tekniken, ofta involverad i matlagning, till exempel ugnen.

Tyvärr vet inte alla hur snabbt man rengör ugnsfettet, så ofta som man spenderar på att skörda kraften, inte tid och pengar ger det önskade resultatet.

Låt oss ta reda på hur du tvättar ugnen snabbt, effektivt och med minsta kostnader.

Hur tvättar du ugnen med folkmedicin?

  1. Cure med fett i ugnen kommer att hjälpa vanliga ättika. En liten mängd ättika appliceras på den förorenade ytan med en svamp, varefter ugnsdörren är stängd i några timmar. Vid slutet av tiden tvättas lätt med en fuktig trasa och en stark avlägsnas med pensel.
  2. Att rengöra ugnsfettet kan använda ett bakpulver för deg. Vattna i varmt vatten med en servett, torka fläckarna i ugnen och strö över bakpulver. Den behandlade ytan måste sprinklas med vatten från sprutpistolen. Efter ett tag samlas fett i klumpar, som lätt rengörs med vanligt våt trasa. I stället för bakpulveret används även citronsyra eller bakpulver.
  3. Dessutom behöver du veta hur man tvättar ugnen med ammoniak. En lämplig behållare fylls med vatten, som kokas och placeras i ugnen. Ugnen värms upp till 65-70 grader och stängs av. Ett glas ammoniak hälls i den andra behållaren. Ammoniakalkohol bör ligga på överhyllan ovanför tanken med kokande vatten. Ugnsluckan stängs tills morgonen. På morgonen i 15 minuter ventileras ugnen. I ammoniak tillsätt några teskedar tvättmedel och en halv kopp varmt vatten. Genom att använda en svamp fuktad med denna lösning, tvättas ugnen mycket lätt. Glöm inte gummihandskar!

Än att tvätta en insättning i en ugn?

När ugnsglaset är täckt med en brun beläggning står hyresvärdaren inför ett annat problem, hur man kan bli av med insättningen? Det enklaste sättet att bli av med koldioxidavfall är att använda tvålhushåll, bakpulver och ättika. Allt detta löses i varmt vatten och blandas tills tvålen löser sig helt. Denna lösning bearbetar glas, liksom en dörr, ugnsväggar, grill, bakplåt och jämn pennor. Efter några timmar tvättas ugnen med kallt vatten, torkas av med en fuktig och sedan med en torr trasa.

Att veta hur man tvättar ugnen med läsk, ättika och hushållssaft, kommer lätt att bli av med den bruna placken. Denna lösning kan hantera den äldsta och mest komplexa föroreningen, och det är viktigt att det inte skadar emalj alls.