Hur man tvättar jeans och inte förstöra sitt utseende - tips och regler

Under lång tid har de senaste tiderna blivit redan när jeans tyg endast användes för att göra arbetskläder. Idag är alla åldrar och sociala grupper underdaniga mot denim - både unga skönheter och respektabla gentleman kan skryta med att ha flera par i garderoben. Men samtidigt vet inte alla hur man tvättar jeans ordentligt.

Behöver jag tvätta nya jeans efter köp?

Ett slitstarkt och pålitligt denimväv har sina egna färgningsfunktioner. Till exempel kan i början några nya jeans måla intilliggande delar av kroppen, vilket ger överflödig färg. Det här fenomenet är helt normalt och indikerar inte en låg kvalitet på den inköpta produkten. Undvik effekten av "blåa ben" kommer att hjälpa den första tvätten av jeans, som produceras omedelbart efter förvärvet. För att fixa färgen på tyget rekommenderas att tillsätta lite (3-4 msk) vanligt bordsvinäger till sköljvattnet.

Korrekt tvättning av jeans

Denim kläder är känd för sin hållbarhet och förmåga att skaffa en speciell charm över tiden - det gör inga värre små scuffs på tyget och ojämn färgning. I det här fallet är det inte svårt att förstöra jeans: Felaktig vattentemperatur eller aggressivt rengöringsmedel kan bli dyrt på alla sätt en sak i en blekad trasa. För att undvika detta är det viktigt att förstå hur man tvättar jeans ordentligt: ​​utan blekmedel, i ett känsligt (manuellt) läge, zippar alla blixtlås och vrider dem till fel sida.

Vid vilken temperatur ska jag tvätta mina jeans?

Denimväv är gjord av bomullsfibrer, som har förmåga att sträckas i process att bära och vrida tillbaka under påverkan av hett vatten. Därför, oavsett närvaron eller frånvaron av syntetiska föroreningar i tyget, förlorar alla jeans form över tiden och återställer sedan efter tvätt. Tvättningstemperaturen på jeans påverkar direkt graden av krympning - ju varmare vattnet är desto mer fibrerna kommer att krympa.

Det är viktigt att veta hur man tvättar jeans så att en dag inte blir en pantyhoseägare flera storlekar mindre än nödvändigt:

 1. För att tvätta några jeansprodukter ska vattentemperaturen ligga i intervallet 30-40 ° C. I kallare vatten kommer föroreningar att bli sämre, och efter vattenförfaranden i kokande vatten är stark krympning möjlig.
 2. Under alla stadier av vattenförfaranden (blötläggning, tvättning, sköljning) bör vattentemperaturen vara ungefär densamma.

I vilket vatten att tvätta jeans?

För att förstå hur man ska radera nya jeans hjälper de märken som skrivs ut på produktens inre märke. Avkodning av dem kan du ta reda på vid vilken temperatur det är bättre att tvätta ut en ny sak (i ​​de flesta fall 30-40 ° C), om det är möjligt att använda en tvättmaskin för detta ändamål, eller det är värt att föredra en manuell metod. Kemtvätt av de flesta jeans är kontraindicerat eftersom det kan leda till missfärgning och utseende av streck på dem. Att ge i en kemtvätt bara saker med många dekorativa ornament (strass, appliqués, slits) vettigt.

Hur tvättar jeans så att de inte skjuler?

Med varje tvätt tvättas en del av färgämnet från denim ut. Detta är en oundviklig process, till vilken produkter av alla tillverkare från vilken priskategori som helst utsätts. Vi kommer att förstå mer i detalj än att radera jeans som inte förlorade färg:

 1. Tvättmedel bör inte innehålla klor och andra blekmedel. Det är bäst att använda speciella geler och pulver för färgade (svarta) saker. För handtvätt är spån av vanlig tvätttvätt lämplig.
 2. Under blötläggning och sköljning kan en liten mängd ättika och / eller bordsalt tillsättas till vattnet. Detta hjälper till att fixa färgämnet i fibrerna i tyget och minska tvätten.

Måste jag stänga av mina jeans när du tvättar?

Låt oss överväga i detalj varför du ska prova på jeans vid tvätt. Denna rekommendation beror på följande egenskaper i jeansprodukter: en dubbel metod för färgning av tygfibrer, närvaron av olika metalliska dekorativa element (naglar, dragkedjor, etc.) och förmågan att krympa under påverkan av vatten. Tvättning i invändigt utåt och knäppt tillstånd hjälper till att minska tvätten ut ur färg, skyddar mot ojämn deformation av ett tyg och håller arbetsförmågan hos blixtar.

Med vad kan du tvätta dina jeans?

Eftersom tvätt jeans i en tvättmaskin är mycket enklare och snabbare än manuellt har denna metod hittat den vanligaste. Men det är inte alltid rimligt att köra bil för ett par, även om det är den mest favoritbyxan. Vad mer kan du lägga till i företaget? Den bästa följeslagaren för dem kommer att likna i komposition saker av samma färgschema. Så, när du tvättar ljusblå denim i en skrivmaskin kan du kasta några ljusa bomullst-shirts. Svarta jeans kan tvättas med strumpor eller mörka underkläder. Det viktigaste är att välja rätt läge och inte överbelasta trummaskinen.

Hur tvättar man jeans i en tvättmaskin?

Korrekt tvättning av jeans i en tvättmaskin gör inte bara dem skada, men hjälper också till att spara tid. Följande punkter bör övervägas:

 1. Jeans i fint tyg, med dekorativa element och instabil färg, kan tvättas endast i ett skönt tvättläge och i en speciell tvättväska.
 2. Innan du tvättar, måste du noggrant kontrollera alla fickor för skräp, och vrid sedan saken över på undersidan och fäst alla fästanordningar.
 3. Det maximala antalet varv för pressning av jeans är 800 varv per minut.

Tvättmedlet på jeans i tvättmaskinen

För fans av jeanskläder när du väljer en tvättmaskin är det meningsfullt att se till att det hade ett speciellt program för tvätt av jeans. Men om det inte finns, är det inte ett problem, för du kan tvätta jeans i vilken tvättmaskin som helst:

 1. I modeller med möjlighet att justera enskilda parametrar är det nödvändigt att ställa in värmtemperaturen 30-40 ° C, tvätttiden är inte mer än 40 minuter och spinning med 400-600 varv.
 2. I maskiner där alla tvättparametrar är tilldelade till specifika program kan jeans tvättas i känsliga eller manuella tvättlägen, liksom på ett tvättprogram för ull.

Sitter jeans efter tvätt?

Förmågan hos fibrerna i denim att krympa under påverkan av vatten spelar i händerna på dem som gjorde ett misstag med storleken eller något förlorad vikt. Det finns flera sätt att minska jeans när du tvättar:

 1. Tvätta dem i mycket varmt vatten (90 ° C). Denna metod kan användas både för manuell och maskinvaskning. Men man bör komma ihåg att kokande vatten har en destruktiv effekt på vävnadens fibrer och ju oftare de utsätts för sådana heta "bad", desto snabbare blir de oanvändbara.
 2. Doppa flera gånger till ett varmt och kallt vatten. Denna metod är användbar för att minska modeller, vilka är kontraindicerade i maskintvätt.
 3. Omedelbart efter tvättning, häng det runt varmluftkällan (till exempel på ett batteri) eller torka med ett strykjärn.

Hur man tvättar jeans för hand

Denimbyxor lämnade kategorin enkla, bekväma kläder. Designers dekorera sina avkommor med strass, paljetter, manuell eller maskinbroderi. Innehavaren av sådana byxor är inget annat än hur man tvättar jeans för hand ordentligt:

 1. Beredning. Före vattenprocedurer ska lådorna kontrolleras för små skräp, blixtlås upp och skruvas på fel sida. Blötlägg och tvätta optimalt i en rät form, så det är bättre att hälla vattnet direkt i badkaret och inte i bassängen. För att gnugga smutsen behöver du en medium hårdhetsborste
 2. Blötläggning. Om det finns starka föroreningar innan du tvättar jeans kan de blötläggas i varmt vatten. Maximaltiden för denna procedur överstiger inte 30-40 minuter, annars kan det ske skilsmässor från metalldelar. Att nitar och blixtar inte har förlorat sin glans, suga det bättre att producera i en lösning av tvätttvål.
 3. Wash. Efter att du har tvålat borsten med tvåltvål, behandla den försiktigt med hela ytan på byxorna och rör sig längs fibrerna. En liknande metod för att tvätta jeans med en pensel hjälper till att försiktigt avlägsna partiklar av smuts utan att skada strukturen på tyget.
 4. Skölj. Jetting från duschen sköljer tvålen från tyget och upprepar proceduren flera gånger tills den är helt borttagen. Vi samlar en liten mängd vatten i badet, tillsätt ett par matskedar vinäger och lämna i 10-15 minuter. Skruva sedan inte hängande över badrummet för att göra glasvattnet.

Medel för tvätt av jeans

Och kvaliteten på tvätten, och livet på dina favoritbyxor beror i samma utsträckning på vilket pulver du tvättar jeans. Att välja ett tvättmedel för manuell eller maskintvätt är bättre att föredra produkter utan blekning och fläckavlägsnande komponenter. Idealiska - speciella geler för tvätt av jeans, men kostar vanligtvis lite mer än andra produkter. Om detta inte är till hands kan du använda någon gel för att tvätta färgade produkter eller vanlig hushållssaft.