Hur tar man bort svampen i källaren?

Källaren i ett privat hus ger dig möjlighet att bevara bevarande och grönsaker med frukt under lång tid. Men om svampen växer där, handla omedelbart, för det är farligt, inte bara för mat, men också för din hälsa.

Hur tar man bort svampen i källaren?

Nedan kommer vi att överväga vad svampen ska behandlas i källaren och vad som måste göras först.

  1. Så innan du tar bort svampen i källaren måste du helt ta bort den från maten. Typiskt för att bekämpa svampen i källaren börjar i slutet av juli, för nu finns det redan färska grönsaker och den gamla kan enkelt kastas bort.
  2. Innan du tar bort svampen i källaren, bör sand och hyllor avlägsnas för bevarande, eftersom formar kan förbli på dem och allt arbete kommer att gå till intet. Alla dessa brädor tvättas noggrant med tvål och vatten och torkas i solen.
  3. Kämpa med svampen bör vara i en torr källare, eftersom dessa betingelser för mögel är mest ogynnsamma. Så låt källaren vara öppen och torr på så sätt i ungefär ett par veckor. Torrhet dödar mögel och förhindrar att den sprider sig.
  4. Nu väljer vi ett lämpligt botemedel mot svampen i källaren: kopparsulfat, svavel med lime, kalkdamp eller pasta med fluorhalt. Den minst farliga för människor är kalk och vitriol.
  5. Här är det mest populära receptet på hur man tar bort svampen i källaren: Vi förbereder en lösning av 1 kg hydratiserad kalk och 100 g kopparsulfat. Båda ingredienserna odlas med vatten separat och sedan häller vi kalk i vitriol. Den så kallade Bodros-blandningen är dödlig för en vit svamp i en källare och relativt säker för människor. Med den här lösningen bearbetar vi omfattande brädor, källarväggar och tak.

Viktig punkt: Om det finns mögel på väggarna ska det tas bort och en liten lödning av väggen med en blåslampa, du kan också helt enkelt arbeta lösningen med en lösning två gånger. Golvet behandlas också rikligt med den färdiga blandningen och ströms sedan med kalk och sand.