Hur rengör du soffan?

Möblerade möbler är en viktig accent av inredningen på kontoret och lägenheten, som utför en praktisk funktion. Förmodligen är det svårt att hitta i lägenheten ett vanligare föremål än en soffa. Här efter arbetsdagen samlar hela familjen sig, så det är inte förvånande att hyresvärdinna från tid till annan måste tänka på hur man städar soffan och uppdaterar färgerna på sin klädsel.

Det är självklart bättre att använda hjälp av anställda i städföretag, men om du bestämmer dig för att göra det själv, förbered sedan en speciell städare, en ren trasa eller servetter, en behållare med vatten. Utmärkt om huset har en ångare.


Hur rengör du en soffa av äkta läder eller läder?

Innan du rengör lädersockan, ta bort de torra fastämnena från ytan med en vävnad. Applicera sedan en speciell rengöringsmedel för rengöring av läderytor. Kom ihåg att vatten, alkohol, tvål torkar huden, så det kan verka sprickor. På samma sätt kan du rengöra soffan från läder, men eftersom materialet är artificiellt, får du använda en liten mängd vatten.

Och städa soffan från mocka kommer att hjälpa sådana hemmetoder som ammoniak, ättika och en skorpa av torkat bröd.

Hur rengör du tyget soffan?

Ägare av ångrengörare vet bäst hur man rengör velour-soffan så att det inte finns några fläckar, scuffs och linting-veckor. Det är nog att bara behandla soffan med ånga och, om nödvändigt, ta bort smuts med en ren trasa.

Tygöverdrag på sofforna förekommer oftast. Innan du rengör tyget på soffan måste du noggrant bestämma tygetypen, eftersom vissa material endast kan bearbetas i kemtvättar. Tänk också på matchande färger på huden och rengöringsprodukterna. Så efter tvållösning på den mörka klädseln kan det finnas fläckar och ett lätt tyg kan förvärva en gulaktig nyans.