Ultraljud från råttor

Gnagare i huset kan bli en verklig katastrof, eftersom de inte bara förstör lager, men kan också bära farliga sjukdomar. Speciellt handlar det om råttor. Därför måste du omedelbart ta hand om hur man kör skadedjur ur ditt hem och ultraljud från råttor kan hjälpa till med detta.

Egenskaper hos ultraljud

Ultraljud är överlägset en av de mest effektiva metoderna för att bli av med råttor och möss. Olika scarers kan köra djur borta, och permanent avlägsna dig av denna plåga. Principen för repellers arbete är att sprida sig i rummet ultraljudsvågor som obehagligt påverkar gnagare, vilket gör livet obehagligt och de föredrar att lämna detta rum. Det är en abrupt förändring i situationen är den viktigaste effektfaktorn, så många tillverkare av apparater med ultraljud mot gnagare rekommenderar inte att de slås på hela tiden. Om i källaren, källaren eller köket obemärkt spår av närvaron av möss och råttor, så finns ingen att påverka. Om du fortsätter repelleren permanent, finns det en möjlighet att råttor och möss, i avsaknad av en annan, mer attraktiv plats att leva, kommer tillbaka till dig, även trots de obehagliga förnimmelser som orsakas av ultraljudsvågan, det vill säga att repelleren helt enkelt slutar fungera.

Använda en repeller

När man skrämmer bort råttor genom ultraljud, bör flera enkla regler följas som gör att skadedjurskontrollen är effektiv. Först måste du ta hänsyn till det faktum att råttor inte kan lämna platsen där de lockas av god mat. Därför måste du, innan du sätter på repellern, ta bort alla beten med gifter, om du tidigare använde dem för att hantera gnagare. Eftersom dessa två typer av kamp använder helt motsatta handlingsprinciper, man skrämmer och tvingar att lämna, den andra - lockar delikatess, då kan de tillsammans vara helt ineffektiva, som en nivå som påverkar den andra.

Det andra villkoret för framgångsrik kontroll av gnagare genom ultraljud tar hänsyn till placeringen av den enhet som producerar vågorna. Till exempel är många bedrägade av tron ​​att ultraljudsvågor kan passera genom väggar, det vill säga rädda mus och råttor i flera rum på en gång. Detta är emellertid inte alls fallet. Ultraljud är mer som en ljusvåg, som når en barriär, återspeglar den, istället för att passera igenom. Det vill säga att agera på gnagare med en ultraljud repeller kan bara vara inom ett rum, rum. Dessutom absorberas vågor ofta av olika hinder, till exempel mjuka möbler, textilier, så att rummet ska vara så mycket som möjligt befriat. Denna regel bidrar också till att stärka effekten av ultraljud, eftersom vågor i ett tomrum kan upprepade gånger spegla väggar, golv och tak vilket ökar deras påverkan.

Många tillverkare av repellenter rekommenderar att man använder enheter för att lämna små hål, lat, genom vilket gnagare kan lämna rummet, eftersom om ultraljudseffekten är för stark kan den leda till djurets död, och deras sökning och bortskaffande kan bli en obehaglig och svår uppgift. När allt kommer omkring, kan råttor som tidigare nämnts drabbas av allvarliga sjukdomar, och det rekommenderas inte att röra detta djur med bara händer alls.

Slutligen bör du inte förvänta dig omedelbart bortskaffande av gnagare. Tillverkare av ultraljudsapparater lovar vanligtvis råttor och möss om några dagar, men intervallet kan variera från 2-3 dagar till 3-4 veckor. Det beror helt på antalet djur, repellerens kraft och storleken på rummet.