Hur odlar man en persimmon från ett ben?

Tja, en apelsin delikatess, kallad persimmon ätit, det fanns bara stammar och ben. Och de här trädgårdsmästarnas händer nådde genast för potten till marken för att plantera fröet. De som är mer våldsamma, omedelbart somnar frön persimmon jorden och inte plågar med frågor hur man odlar persimmon från stenen, och om det kan göras hemma i princip. Om du inte är så modig, och fortfarande tvivlar på möjligheten att odla persimmons från benet och till och med hemma, skyndar vi oss till att skingra dina tvivel - det är inte alls svårt, i alla fall mycket lättare än att odla vittig citrusfrukter. Att odla persimmon från ett ben, så att det fruktar hemma, är det möjligt i 5-7 år, det viktigaste att veta hur man ska ta hand om det.

Hur odlar man en persimmon från ett frö?

Persimmon är ganska opretentiös, och därför behövs inga ytterligare fröbehandlingar. Tvättade frön kan omedelbart planteras i en näringsrik jordblandning och täckas med en polyetenfilm tills spiring. Plantera färre än 10 stycken frö, eftersom frusna frön (persimmon, vi ser på hyllorna endast på vintern) kan skott inte ge. När det är skott måste de observeras, avvisa de svaga växterna. Transplanterade plantor, när de når 40-50 cm i höjd, transplanteras sedan varje år tills ditt träd är 5 år gammalt. Efter en persimmon blir det tillräckligt att transplantera vartannat år. Och vi får förstås inte glömma den korrekta bildningen av kronan. Vi behöver få en stam, och därför bör alla starka grenar förkortas i tid. Och för att skapa rammen av stammen är det nödvändigt att lämna 3-4 skelettgrenar, ungefär 30 cm långa, de borde ha 2-3 skott, men glöm inte att klämma på toppar. Ett träd som har rätt form kommer inte att överstiga 1,5 meter i höjd, medan den har en tjock, utvecklad krona.

Hur bryr man sig om persimmons?

Persimmon är inte väldigt lurvigt för villkoren, och därför räcker det med att bevattna det och spruta det i tid. På sommaren kommer ett vuxet träd att vara användbart för att sätta på en balkong eller trädgård. Men var försiktig - öppna för alla vindar utrymmet inte kommer att fungera, men du behöver inte stänga växten för mycket, en persimmon älskar bra belysning. Och naturligtvis kommer gödselmedel, både mineral och organiskt, att bidra till att odla persimmon från stenen. De bör introduceras på sommaren, 2 gånger i månaden. Vid hösten kommer bladen att falla, och persimmon måste komma in i rummet. Persimmon tolererar ganska väl tolererade låga temperaturer, så 3-5 grader av värme för vinning kommer att räcka för det. Vattning i denna period, är det inte nödvändigt att spruta, bara spray, för att lätt fukta jorden.

Om det rum där persimmonen är i viloläge är det nödvändigt att övervaka jordens konstanta fuktighet och sprida växeln oftare. I det här fallet kan njurarna börja lösa tidigare, i februari. Under normala förhållanden uppstår detta vid värmen. Så snart bladen börjar blomma, måste persimmon matas med en lösning av organiska gödningsmedel. Repetera gödningsmedel bör vara var 10-15 dagar, alternerande organiska gödselmedel med mineralgödsel. Även från denna period börjar en mer intensiv fuktning av jorden, men naturligtvis utan fanatism - ruttande rötter behöver oss inte alls. Det är också värt att komma ihåg att som en dekorativ växt kommer persimmon inte att fungera - på vintern finns det inga löv på den, och därför förbereder du på förhand en plats för vinning om man inte vill beundra den nakna bagageutrymmet.

Växande persimmon hemma är en lång process, men hur mycket glädje det ger, speciellt när du kommer ihåg att dessa läckra frukter odlas med egen hand från ett litet ben.