Avlägsnande av vårtor med flytande kväve

Vorter orsakar mycket olägenheter. De förstör utseendet och stör det normala livet. Om du tar bort vårtor med flytande kväve kan du helt avstå från sådana tumörer på bara några minuter. Detta är ett säkert förfarande, under vilket vävnaderna utsätts för låg temperatur. Vågen förstörs sedan och dör.

När kan vårtor avlägsnas med kväve?

Urgent och nödvändigt att ta bort vårtor med flytande kväve på fot, arm, ansikte och andra delar av kroppen är nödvändigt om det blir ont och blöder. Denna procedur visas också i fall då:

Kontraindikationer för avlägsnande av vårtor med kväve

Förfarandet för att avlägsna vårtor med flytande kväve har kontraindikationer. Det borde avstå från

Kategoriskt är det inte möjligt att avlägsna plana eller skrymmande vårtor med flytande kväve i närvaro av blodsjukdomar (diabetes, hepatit, HIV), eftersom dessa sjukdomar påverkar dess koagulerbarhet . På grund av detta kan en stark inflammation eller svår suppuration uppträda på behandlingsstället.

Hur utför du borttagningsförfarandet?

Innan du utför proceduren för att avlägsna vårtor med flytande kväve, är det nödvändigt att genomgå en serie test. Detta kommer att bidra till att förebygga en allergisk reaktion. För att ta bort tumören kommer den att ta särskild utrustning - en maskin för kryogen frysning och applikatorer. Det behandlade området rengörs med lösningar som skyddar huden från penetration av mikrober. Därefter appliceras ett verktyg på den uppbyggda kanten, vilket mjukar upp den övre delen av bildningen. Detta bidrar till att förbättra kvävepermeationen.

För att utföra proceduren görs anestesi och en applikator (ett litet trärör) appliceras på vårtvården. Vid slutet är en behållare med flytande kväve och efter en liten depression börjar en kryogen vätska att hälla ut, vilket fryser neoplasmen. Under exponeringen blir blåsans vårtor vitfärgade. Sedan appliceras en komposition på behandlingsstället, vilket helt eliminerar de obehagliga känslorna.

Under den närmaste veckan förändras blåsan som uppträder efter att vätskan tagits bort med flytande kväve, färg och form. Detta är helt normalt. Den ljusa röda färgen på bubblan indikerar att kvävet passerade in i de epidermis djupa skikten och skadade blodkärlen. Hälsningen av huden efter detta kan vara i två veckor.

Efter 10 dagar blir tillväxtplatsen röd och blåsan försvinner. På huden kan det förbli ett litet rödaktigt spår. Med tiden försvinner det helt.

Effekter av väteavlägsnande med kväve

Förfarandet för att avlägsna vassen med flytande kväve orsakar inte allvarliga komplikationer och konsekvenser. Nästan alla patienter som behandlar stora delar av huden kan vara starkt fläckiga. Men, om du behandlar huden med salicylalkohol och fuktkräm, blir du helt av med den i 7 dagar.

Efter sessionen i en vecka kan du inte vara i den öppna solen eller applicera några dekorativa kosmetika på behandlingsstället. Brott mot dessa regler kan ge upphov till komplikationer, rehabilitering kommer att vara avsevärt försenad och det röda spåret kommer att förbli för alltid.