Hur man lär ett barn att sitta?

Enhver ung mamma är obekvämd av de många frågorna kring henne om sitt barn. Hur han äter, vad han redan vet hur man gör, om han började sitta ner, etc. Särskilt irriterande ljud ochanya den äldre generationen att barnet nu är dags att självständigt börja sitta och utföra denna eller den där åtgärden. Vid denna tidpunkt börjar mödrarna oroa sig för varför barnet ännu inte sitter, eller till och med helt våldsamt börja lära sitt barn till det som ännu inte är dags. Det viktigaste är att inte panik! Vi ska räkna ut när barnet kan sitta och huruvida det är värt att hjälpa honom i denna fråga.

Vilken tid måste barnet sitta?

Åldersnormerna som skapats av vanlig statistik är huvudvärk hos någon mor. Den minsta avvikelsen i barnets utveckling från dessa normer ger omedelbar oro. Och oavsett hur mycket läkare lugnade de förbryllade föräldrarna, försöker mer än hälften av dem att påskynda utvecklingen av sitt barn. Det är absolut nödvändigt att hjälpa ett barn. Men det är viktigt att följa huvudprincipen - gör ingen skada.

Om barnet inte vill sitta på ett halvt år är det ingen anledning att låta ett larm. De flesta barn lär sig bara åtgärden på 7-8 månader, när de själva känner att de är fysiskt redo för detta. Att försöka påskynda denna process riskerar föräldrar att få skador, vilket allvarligt påverkar barnets ytterligare hälsa. Det enda som kan hjälpa ditt älskade barn är att göra med att stärka gymnastik och olika övningar.

Hur man lär ett barn att sitta?

Det exakta svaret på frågan är huruvida du ska sätta barnet, för idag existerar inte. Om fem månader kan du börja hålla barnet på knäna, något böjt tillbaka så att det inte finns någon belastning på ryggraden. Om barnet inte visar missnöje vid det ögonblicket, så kan du på 2-3 veckor börja med att lämna den under en kort stund i halvläget mellan kuddarna.

Med tiden lär barnet själv att sitta, försöka luta sig på händerna och ligga platt. När du ser att han gör liknande försök anser du att det är en signal för att hjälpa barnet i hans framgångar.

Låt oss nu se hur man lär ett barn att sitta med hjälp av övningar. Här är några exempel:

  1. Sätt din babys mage på axeln och långsamt virvla runt. Först i en riktning, sedan i motsatt riktning. Håll huvudet spinnande.
  2. Ring om hjälp till en av släktingarna, och ta barnet genom handlederna å ena sidan och anklarna på den andra, börja skaka det som i en vagga.
  3. Vänd barnet inför honom, ta det vid handlederna och vrid det lite på raka händer.

Eftersom det är osannolikt att du lär dig att ett barn ska sitta från en till två gånger, tålamod och försök att inte skynda dig. Låt några fler tips hjälpa dig:

Hur mycket barn kan du sitta? Ingen kommer att ge ett entydigt svar i detta avseende, tk. Utvecklingen av varje bebis individuellt. Om du precis börjat sitta en halvårig smula mellan kuddarna, försök hålla den i denna position i högst fem minuter för att inte överbelasta ryggraden.

Många föräldrar är oroliga över varför barnet inte sitter bra. Om barnet är mer än 8 månader är detta ett tillfälle att kontakta en läkare. Om hans ålder är yngre, varför inte panik. Med tiden kommer han själv eller med din lilla hjälp att lära sig att sitta jämnt. Det viktigaste är att stödja ditt barn i något av hans ansträngningar, leka med honom och kommunicera oftare. Då växer i din familj en utvecklad och harmonisk personlighet.