Hur man väljer ett tvättmedel för nyfödda?

När en nyfödd visas i huset, inser min mamma äntligen vad en riktig tvätt är. Varje dag går hela korgar av barns små saker till tvättmaskinen, och sedan under järnet, och så oändligt. Att tvätta var kvalitet och trygg för barnets hälsa, du måste noggrant närma dig valet av tvättmedel .

Det kräver:

Krav på spädbarnspulver för nyfödda

Hur kan mamma hitta ett gott pulver för att tvätta en nyfödds kläder? Vi studerar förpackningar:

  1. Innehållet av ytaktiva ämnen i tvättmedel bör vara mindre än 35%, annars förblir dessa kemikalier kvar i fibrerna i vävnaden och orsakar utslag i småbarnen.
  2. Leta efter inskriptionen "allergivänliga" på förpackningen - om det inte finns, sätt tillbaka pulvret på hyllan.
  3. Ta inte en produkt som innehåller optiska ljusmedel - de spolas tungt ut ur vävnaden och kan leda till en allergisk reaktion.
  4. Om kompositionen innehåller syreblekmedel - det är bra, det är bra att tvätta även hopplöst fyllda saker.
  5. Luktar lådan. Om genom dig känner du en skarp lukt - ett sådant pulver behöver du inte. Parfym bör vara diskret och trevlig.
  6. Det är önskvärt att pulvret tillverkas på basis av en tvålpipa eller tvållösning.
  7. Den flytande formen av pulvret är bättre torr.
  8. Var uppmärksam på lagringsförhållandena för pulveret, om förpackningen är intakt, eller om utgångsdatumet har löpt ut.

Säkerhet för barnens pulver

Nästan alla pulver för nyfödda, sålda i apotek och stora butiker, har säkerhetscertifikat, och de kan köpas säkert för tvätt. Detta utesluter dock inte den enskilda reaktionen hos barnets hud till något "inte bra" i kompositionen. Då måste pulvret bytas ut.

Det finns också en sannolikhet för falska pulver av populära märken. Därför ska du aldrig köpa en produkt i okända butiker och butiker.