Hur man lär ett barn att gå självständigt?

Barnets första steg är alltid en spännande händelse. Det betyder trots allt att din krumpa redan är ganska liten och snart kommer han att springa bort från dig med samma ben och skratta lyckligt. Men innan det händer är det viktigt att lösa en svår uppgift - hur man hjälper ett barn att lära sig att gå, så att han känner sig trygg på två ben. Det finns många sätt att underlätta barnets övergång från krypning till självständig vandring. Och det mest effektiva av dem vi kommer att överväga i den här artikeln.

Hur många barn börjar gå?

Ofta föräldrar förvirras av konversationer av bekanta och främlingar om det faktum att något barnet gick själv med 8-9 månader. Och samtidigt har sitt eget barn, som redan har markerat det första året av livet, inte bråttom att flytta på två extremiteter. Oroa sig för det här är förstås inte värt det. Först måste vi klargöra lite hur exakt denna process sker i naturen:

Sådan statistik är bara en generalisering av barns utvecklingens normer. Någon har denna process snabbare, men någon har inte bråttom för att behaga sina föräldrar med sina framgångar. Men om ditt barn bara är rädd för att gå ensam, skynda inte att ta honom till doktorn. Kanske kan du hjälpa honom själv.

Hur lär man en baby att gå?

Så, ditt barn går inte - vad ska man göra i den här situationen? Som någon självrespektiv förälder måste du visa barnet till läkarna varje månad. Om du aldrig har fått veta att barnets muskler är svaga och måste stärkas, är det ingen anledning till oro och barnet utvecklas enligt normen. Och normen för alla är individuella. Rusa inte barnet och tryck inte på det. Mest av allt behöver han ditt stöd. Det bästa du kan göra är att prova några regler i praktiken, hur man lär ett barn att gå ensam:

  1. Nyfikenhet. Kunskapen om världen runt oss är barnets huvudaktivitet och det perfekta tillfället att få barnet att gå. Värm upp barnets önskan att gå efter saker som kommer att provocera honom att stå på fötterna för att nå ut. Bygg för honom "trottoar" från soffan, stolar och andra föremål, så att barnet kan nå sitt mål och hålla fast vid dessa rekvisita. Över tiden ökar avståndet mellan stöden och skyddar barnet alltid från fall och skador.
  2. Kopiera. Imitation är en annan favoritaktivitet för barn. Hur man lär ett barn att gå med den här vackra egendomen? Försök att vara uppmärksam under barnets uppmärksamhet till hur de äldre barnen kör, som vuxna gör, etc. Därefter kommentera deras handlingar för att intressera barnet.
  3. Förkasta walker. Det är ofta det som barnet vägrar att gå. När allt kommer omkring behöver man inte spänna musklerna. Den självständiga utvecklingen av färdkunnigheter gör dock barnets skelett starkare, och dess samordning är bättre.
  4. Ge barnet mer självständighet. Gå ut på gatan, rulla inte den i barnvagnen, men tänk på hur du hjälper barnet att börja gå. Låt honom känna fötterna under hans fötter och alla sina oegentligheter. Ta en maskin på ett rep eller en gurney, så att det skulle vara roligare för ett barn att flytta runt.
  5. Rörelse = utveckling. Kom ihåg att vid en yngre ålder beror utvecklingen av hans intellekt på barnets fysiska aktivitet. Låt barnet fria rörligheten. Skapa honom hinder från filtar och kuddar genom vilka han klättra upp och utveckla sina muskler.
  6. Var inte rädd för fall. Inget försök att lära sig att gå kan inte göra utan barnets fall. Det är värt att förena med detta och om det händer igen, Skrik inte, gnäll inte och försök inte hämta barnet. Genom sådana handlingar kan du inspirera barnet med rädsla och länge att avstå från lusten att gå.

Innan du börjar lång resa från de första stegen till en säker promenad, se till att din lägenhet inte har farliga hörn, uttag och andra föremål som kan skada barnet. Försök att täcka hans väg med mjuka hörn och ottomans vid fall. Gläd dig i barnets framgångar, även om de är obetydliga. Bara känner ditt stöd, barnet kommer att göra sina första självsäkra steg i en ljusare framtid.