Hur lättar smärtan i strid?

Barnets födelse är en mycket komplex och smärtsam process. Moderens och barnets hälsa beror på kursen och resultatet av arbetet. Smärtan är en naturlig reaktion hos den kvinnliga kroppen.

Många kvinnor, särskilt de som föder för första gången, är mycket rädda för födseln. Och det första som de tycker om är hur man lättar smärtan i anfall? Användningen av moderna smärtstillande medel har ett antal begränsningar, eftersom de har en stark inverkan på barnets och moderns tillstånd efter förlossningen. Därför är tillgripa dem endast för vissa indikationer.

Födseln är en normal fysiologisk process som framgångsrikt kan överföras till nästan alla kvinnor. Men rädsla, ångest och överdriven ångest kan öka muskeltonen, vilket i sin tur kommer att provocera onödig smärta. Därför måste du förbereda i förväg för denna process.

Hur kan du lindra sammandragningarna?

Naturen själv hjälper en kvinna att lindra smärta. I arbetet producerar kroppen ett stort antal biologiskt aktiva substanser - adrenalin, endorfiner, ankefaminer, vilket ökar stressmotståndet, mjuka smärta och hjälper till att slappna av. Vad kan en kvinna i förlossning göra för att lindra sammandragningarna?

Det finns många metoder som hjälper till att minska smärta. Låt oss betrakta de mest effektiva av dem. Först och främst är det självjusterande, korrekt andning, massage, vatten, partnerstöd.

  1. Psykoprofylakse för förlossning eller självjustering. Födseln är ett viktigt steg i varje kvinnas liv. Ingen smärta kan jämföras med moderskapets lycka och uppkomsten av ett nytt liv. Det är viktigt att kunna fokusera inte på din smärta, utan på barnets välbefinnande och hälsa, som går genom en svår födelsebana. Samla i förväg maximal information om den kommande processen. Att förstå vad som händer med dig hjälper dig att lättare uthärda smärta.
  2. Avkoppling och avkoppling. För att underlätta förlossning och sammandragning kommer det att hjälpa både självjustering och avkoppling. Vila i raster mellan sammandragningar - det hjälper till att rädda krafter för ytterligare arbete. Du kan försöka lyssna på trevlig avkopplande musik eller titta på en intressant video.
  3. Hur sänker smärtan under anfall med hjälp av andning ? Det är mycket viktigt att lära sig att andas ordentligt. När du kämpar måste du andas långsamt. Andas in genom näsan och andas ut genom munnen. I det här fallet måste du hålla en uppmätt rytm. I toppen av striderna kan du andas "hundliknande" - kort, intermittent andning. Mellan pausar - avkoppling.
  4. Massage. För att minska smärta, räcker det med att massera cervical ryggraden, sakrummet och de utskjutande punkterna i bäckenbenen. Du kan göra det som dig själv, så med hjälp av en partner.
  5. Hur kan du underlätta bouts med vatten? Att ta ett varmt bad eller en varm dusch kan minska smärtan avsevärt. Varmt vatten lugnar sig och hjälper till att slappna av.
  6. Partner. Många kvinnor får hjälp av närvaro och stöd från en älskad man - make, mamma, syster eller flickvän. Födseln är snabbare och lättare när det finns en infödd person i närheten.
  7. Hur kan rätt hållning underlätta sammandragningarna? Varje kvinna kan självständigt eller med hjälp av en barnmorska plocka upp en pose som underlättar sammandragningarna. Det är värt att experimentera, tills du tar upp en bekväm ställning för dig själv.

Ställer underlättande slagsmål:

Av de många metoder som underlättar förlossningen kommer du säkert att hitta en som hjälper dig. Det viktigaste är att inte vara rädd för någonting. När allt har visat har naturen gett allting. Födelsen kommer snabbt sluta, och du kommer att belönas med utseendet på barnet i världen!