Luftkompressor för akvarium

För ett fullständigt och kompetent innehåll av fisk i ett hem akvarium är en luftkompressor bara nödvändig för dig. Det är utformat för att lufta vattnet, det vill säga berika det med syre. Fisksyror frigjorda av vattenväxter räcker inte, eftersom de behöver en extra källa till livgivande gas.

Varianter av luftkompressorer till akvariet

Alla luftningsanordningar är uppdelade i membran och kolv. Luftmembranets elektriska kompressor för akvariet är mer ekonomisk i elförbrukningen och kan anslutas samtidigt till flera akvarier. Han har kunnat arbeta utan misslyckande i många år. Den största nackdelen är emellertid det starka bullret som emitteras under arbetet.

Kolvkompressorn är mycket tystare, men det kostar mer än en storleksordning. Men du kan säkert arbeta eller sova i ett rum där ett sådant filter fungerar, utan att distraheras av buller från vibrationer.

Om inget av alternativen passar dig, kan du naturligtvis försöka skapa en hemlagad luftkompressor till akvariet . Du behöver dock ha vissa färdigheter för att göra detta så att kompressorn inte orsakar en kortslutning från vattenintressen.

Välj en luftkompressor för ett akvarium

När du närmar dig frågan om att köpa måste du vara uppmärksam på sådana parametrar som kraft och mångsidighet. Effekten av enheten ska gå med en marginal, särskilt om kompressorn ligger på avstånd från akvariet och är ansluten till den med en lång slang. Cirka beräkningen av effekten är följande: för varje liter vatten i akvariet krävs en kapacitet på 0,5 l / h.

Det är mycket ekonomiskt om kompressorn fungerar samtidigt som ett filter, det vill säga de två funktionerna kombineras i enheten. I det här fallet talar vi om en pump till ett akvarium. Kombinationen av luftning och filtreringsfunktioner i en enhet är mycket bekvämt, att det inte är ute, men nedsänkt i vatten, kommer du att bli av med ljud.

Om man ska tala om konkreta tillverkare av kompressorer till ett akvarium är det möjligt att fördela följande från dem: