Hur man gör en stamtavla till en hund?

Om du inte bara vill köpa ett sött husdjur, utan göra investeringar för framtiden, måste du definitivt ta fram alla nödvändiga dokument för valpen. Det är viktigt att närma sig problemet korrekt, eftersom stamtavlan för hundar görs steg för steg enligt standardförfarandet.

Vad är hundens stamtavla för?

Om du inte förstår varför en stamtavla är viktig och hur man gör det, tänk på utställningsutsikterna. Faktum är att dokumenten inte bara anger stamtavlets namn och nummer, utan också djurets ursprung. På dessa dokument kan du alltid spåra hundens ursprung, lära sig om tillgängligheten av träning och naturligtvis uppfödaren.

Alla dessa stunder kommer att beaktas vid utställningarna. Dessutom ger designen av hundens stamtavla möjlighet att ansöka om ett gott avkomma i framtiden, eftersom alla kvaliteter av rasen kommer att bevaras och valparna kan säljas till ett anständigt pris.

Hur är stamtavlan gjort för hundar?

Innan du gör en stamtavla till en hund, är det viktigt att ta reda på dess typer. Faktum är att det finns flera typer av stamtavla, beroende på att informationen är fullständig:

Registrering av hundens stamtavla beror på var du köpte valpen, bor i kockdistriktet och vad du vill få från dessa dokument. Antag att du köpte ett husdjur i en viss klubb eller kennel, då får du ett så kallat valpkort. När hunden når 15 år, ändras detta kort till en stamtavla.

Om du bestämmer dig för att göra en stamtavla på egen hand, måste du gå till Dog State Organization och lämna in alla dokument. Sådana organisationer är vanligtvis belägna i huvudstaden. Så de som lever i periferin måste antingen gå till staden eller gå med i kennelklubben i din stad och åka dit.