Hur appliceras lacken korrekt?

Efterhandskontrollen av någon manikyr är appliceringen av nagellack. Lak kan tjäna inte bara som ett designelement som kommer att betona skönheten i händer och naglar, men också med en skyddande beläggning och ett förstärkande medel ( terapeutiska lacker ). Det är riktigt en uppfattning att den ideala beläggningen, även om man använder dyra och professionell lack, inte längre är längre än tre dagar. I själva verket beror motståndet av beläggningen i stor utsträckning på de yttre förhållandena och på hur lacken appliceras. Låt oss försöka ta reda på hur man korrekt täcker naglar med lack.

Hur man korrekt förbereder naglar för att applicera lack?

Innan du fortsätter direkt till färgning, måste du förbereda dina naglar för att applicera lack. Ju tunnare spiken blir desto bättre kommer lacken att ligga. Därför är det önskvärt att förgräva spiken med speciella nagelfiler.

Att våta naglarna före målning rekommenderas inte, som vid torkning kommer ytan att förändras, och lacken på den våta nageln är mycket värre. Därför måste händerna bli våta med en handduk och låta dem torka helt.

Efter det att den gamla beläggningen har förlorat sitt utseende, är det önskvärt att ta bort det och innan du på nytt målar naglarna med lack, vänta minst en dag. Vid den här tiden kan du göra terapeutiska bad och använda andra vårdprodukter och stärka naglarna.

Hur målar man naglar med lack?

  1. Särskilt botemedel utan aceton avlägsna naglarna från nageln och avfett nagelplattan.
  2. Applicera basisk eller terapeutisk beläggning. De flesta lacker leder till att nageln förstärks . För att undvika en sådan effekt behövs en grundläggande beläggning. Låt det torka helt.
  3. Applicera den första kappan av basbeläggningen. För att göra detta, tappa borsten i lacken, och torka av överskottet och lämna tillräckligt för att täcka en spik. Ju tjockare skiktet av lack, desto svårare är det att applicera det jämnt, och ju sämre det håller. Målning bör starta från mitten, vilket tar borsten i spikens kant. Den andra smeten är också gjord i mitten, men redan från nagelns botten, och sedan är kanterna färgade med ett par slag. I det här fallet måste du se till att spikens ände inte ackumulerar rester av lack.
  4. Efter torkning av det första skiktet med några slag, från basen, appliceras ett andra skikt, vilket också måste tillåtas torka. Om nagelbandet och huden fick lack kan du ta bort spåren med en speciell korrigeringspenna eller, om inte, en bomullspinne doppad i en vätska för att ta bort lacken.
  5. Applicera fixeringsskiktet. För att påskynda torkningen kan du använda en hårtork, ultraviolett lampa eller annat sätt, men det är bättre att lågen torkar ut på egen hand, annars kan beläggningen blekna och förlora sitt utseende.