Zolotarnik - användbara egenskaper och kontraindikationer

En ständig växt av astroids familj - goldenrod har vissa användbara egenskaper och kontraindikationer. På grund av dess egenskaper behandlas många sjukdomar i urinvägarna, huden och andra.

Goldenrods helande egenskaper

Alla delar av goldenrod har helande egenskaper. Som råmaterial för beredning av infusioner och avkok, används både den ovan nämnda delen och rhizomen. Det finns många växter i växten:

Den optimala tiden för beredning av läkemedelsråvaror är blomningen, det vill säga i början av sommaren.

På grund av dess användbara egenskaper har goldenrod följande effekt:

Golden cane of Canada, vars medicinska egenskaper hjälper till med purulenta hudsjukdomar, används fortfarande för att bryta ben i form av infusion eller krossade blad av växten. Tack vare de medicinska egenskaperna hos guldrodens ört kan den användas för följande sjukdomar:

Ofta används en avkok av denna ört för att skölja munhålan under stomatit. Extraktet från det rekommenderas för personer som lider av hjärnödem.

Kontraindikationer för goldenrod

Liksom alla andra läkemedel, har goldenrod kontraindikationer. Anläggningen är giftig och kan endast användas vid rekommenderade doser. Buljonger och infusioner kan inte användas av gravida och ammande kvinnor. Sådana infusioner är förbjudna för patienter med akut glomerulonefrit. Vissa människor kan utveckla en allergisk reaktion på en medicinsk växt.

Dekoktioner och infusioner av goldenrod

Recept # 1:

  1. En skedssked med guldröd gräs ska fyllas med en liter kokande vatten.
  2. Infunder i 6-7 timmar.
  3. Ta 2/3 kopp 3-4 gånger om dagen.

Recept # 2:

  1. Häll en stor sked hackad örter av goldenrod i ett glas varmt vatten.
  2. Koka 5 minuter i ett vattenbad och låt det brygga i tre timmar.
  3. Ta 30 ml 3 gånger om dagen.

Receptet rekommenderas för personer med njursten .