Goda sätt - varför behövs de och hur kan de lära sig?

En välvoklad person lever i harmoni med sig själv och andra. Det är omöjligt att bli utbildad samtidigt, eller bara i vissa fall goda manners - det här är inte en kostym eller klänning som lagras i garderoben före den högtidliga händelsen. Föräldraskap är eller är, eller det är det inte.

Vad är bra sätt?

En person bedöms inte av kläder, men på sätt, genom hur han beter sig i samhället, hur han behandlar andra, hur han pratar och gestikulerar. Om att generalisera är goda manners närvaro eller tvärtom bristen på respekt för människor. Det gamla ordstävet "Behandla människor som du vill att de ska behandla dig" kommer förmodligen aldrig att bli föråldrade. Man kan inte läsa avhandlingar om förmågan att bete sig i samhället, utan bara handla i enlighet med detta ordspråk, och du kommer att vara en mycket trevlig och utbildad person med raffinerade manners.

Varför bra sätt?

Att ha bra uppförande är också mycket användbart. Vi måste kommunicera varje dag med många människor - på jobbet, i transporter, med vänner och om hur vänlig denna kommunikation är, beror resultatet. Utan att observera även de elementära reglerna för anständighet är det svårt att anpassa sig i ett nytt samhälle. Du kan se att framgångsrika och självförtroende är nästan alltid välmana. Om människor som har uppnått målet, uppnått erkännande, och samtidigt lugna och reserverade, säger de ofta: "Han har aristokratiska manners, det är trevligt att kommunicera med honom."

Goda sätt i det moderna samhället

Mycket ofta kan du höra - i det moderna samhället inte till sätten. Men en person som högt svär, smutsiga kläder eller gäspar hela tiden, förutom avslag, orsakar ingenting. En annan sak är att vissa sätt har förändrats, men inte förlorade. Moderna sätt är baserade på respekt för en annan person, men bekvämlighet och praktisk är i framkant. Till exempel

 1. För att låta kvinnan gå framåt, öppna dörren framför henne. Nu öppnas dörren av någon som är bekvämare, oavsett om du är en man eller en kvinna. Om flickan är en man med ett barn, så kommer hon självklart att öppna dörren för honom.
 2. Män måste ge plats åt kvinnor. Precis som i det första fallet - det är värt det för någon som är lättare, och en kvinna kan ganska ge plats åt en man med funktionshinder.

Regler för gott sätt

Vad ska jag göra och hur man beter sig för att inte bli känd som ignoramus? De grundläggande reglerna för etikett och goda sätt är enkla: att vara upprörda, välvilliga, att styra sig och att uppträda naturligt.

 1. Göm inte för alla som du ser eller prova något för första gången. Det blir bättre om du lär dig att göra detta än offentligt generad.
 2. Det är väldigt viktigt att se bra ut, och det handlar inte om kläder. Det är oacceptabelt att sitta med benen spridda brett från varandra, eller genom att placera din fotled på ett ben på det andra knäet, högt skrika och gestikulera i stor utsträckning.
 3. Tugg inte tuggummi när du pratar och titta inte på klockan eller mobiltelefonen.
 4. Kom inte utan varning för att besöka, om du hittar personer i pyjamasna i ett oralt rum, kommer du att känna dig obekväma.
 5. Var noga med att slå på rummet, innan du går in och det spelar ingen roll - det är chefen eller barnets kontor.
 6. Naturligtvis kan du inte läsa andras bokstäver, och i moderna förhållanden, SMS, elektroniska meddelanden.
 7. Du behöver inte prata med munnen, och torka i synnerhet din mun med händerna - använd en servett.
 8. Goda sätt för en tjej - lägg aldrig påsen på knä eller på bordet. En liten koppling är tillåten, men en modig volymetrisk väska - bara på golvet eller kan hängas på baksidan av en stol.

Hur hanterar manners?

Huvudskylten på mauvais är att påpeka andra människor deras dåliga sätt. Det är bättre att titta på dig själv mer noggrant, säkert du kan hitta ett par dåliga manners.

 1. Om du är irriterad, bryta ut över bagage och kan vara oförskämd, försök att kontrollera dig själv. Öva hemma djupare att andas, räkna under irritation, använd det som fungerar bäst, och gradvis blir det vana.
 2. Dåligt sätt kan orsakas av okunnighet, särskilt om du är i ett annat land. Fråga, men bättre veta i förväg hur man ska bete sig, vilka tullar i detta område.
 3. Om du är ouppmärksam för människor, eller helt enkelt inte märker behovet av hjälp - fråga, så blir du en uppmärksam person och gradvis vänjad vid att ta hand om andra.
 4. Skriv ner alla dina dåliga vanor, sätt att be den som du litar på, vad som irriterar dig, analysera vilka situationer provocera dem. Först kan du be en älskad att försiktigt vända din uppmärksamhet till manifestationen av dåliga manners, senare ser du dem själv och kan hålla kontrollen.

Hur lär man sig bra sätt?

Kan jag lära mig bra sätt? Hur man lär sig ett bra sätt för en kvinna så att situationen inte uppstår: hon verkade vacker och andlig tills hon talade? Reglerna för beteende uppförs i barndomen, men det betyder inte att den vuxna personen inte behärskar dem.

 1. Först och främst lär du lugn. En lugn reaktion på stimuli främjar utvecklingen av självkontroll och självkontroll gör det inte möjligt för dig att blossa upp och begå en handling som du senare kan ångra.
 2. Odla en positiv uppfattning om världen runt dig. Den utbildade personen är inte den som kommer att avstå från svaret om han skjuts, men den som inte blir förolämpad alls.
 3. Försök att inte provocera situationer där det kan vara en känsla av förlägenhet, och om denna situation inte uppstår genom ditt eget fel, gör en distraheringsmanöver.
 4. Kom ihåg vad som irriterar dig i andra människor och försök att inte upprepa det.
 5. Var artig i alla situationer, artighet är grunden till goda manners, tillåter inte oförskämda uttryck, bortse från människor.
 6. Var noga med att observera de som tycker att du är en välvuxen person och försök att upprepa sina handlingar i olika situationer.
 7. Titta på ditt tal - tillåter inte jargonguttryck eller speciella villkor, än mindre vulgära vulgarismer. Hemligheten med rätt tal är enkelt - läs! Särskilt rysk klassisk litteratur, ju mer du läser desto snabbare kommer ditt tal att förbättra, och tillräckligt om bra sätt i böcker.

Filmer om bra sätt

Det finns filmer där du kan lära dig rätt beteende:

 1. "Hur man blir en prinsessa" - om det är möjligt att ändra sätt och vara sig själv.
 2. "Pride and Prejudice" - hur man framgångsrikt gifter sig utan dowry, men med oklanderliga sätt.
 3. "Kate and Leo" - elegansen och överläggningen av XIX-talet och den galna New York XX.
 4. "Miss Congeniality" - En kvinnlig polis och bra föräldraskap är oförenliga?
 5. "Djävulen bär Prada" - vad ligger bakom en lyckad dams goda sätt?
 6. "My Fair Lady" - hur man omvandlas till en socialite från en ful duckling.