Frisyr av ett skal

Skalet är en av de mest populära, klassiska frisyrvarianterna, kända sedan förra seklet. Ibland kallas denna frisyr en fransk cockleshell, en fransk gäng, en vridning, en banan (det senare namnet är vanligt bland franska personer som tror att böjningen av en pärla påminner om denna frukt).

Frisyrets skalle är spektakulär och på medellångt hår och i längden. Men för ett mycket kort hår kommer detta hårklipp inte att fungera.

Typer av frisyrer

Ursprungligen betraktades den här frisyren endast som en kvällsklänning, men över tiden, tack vare hennes frekventa användning av skådespelerskor i olika Hollywood-filmer och tv-program, blev hon populär bland damerna. Hittills används skinnets retro frisyr som en kväll och som frisyr för bröllop och som ett vardagligt alternativ, speciellt för kvinnor som föredrar en affärsstil.

Uppmärksam - flera varianter av denna universella frisyr:

  1. Klassiskt skal. Den ursprungliga versionen av frisyren, på grundval av vilken alla andra alternativ är byggda. Noggrant kammat hår samlas i svansen, men sträcker inte över med ett elastiskt band. Efter det börjar svansen att snurra in i tourniqueten så att håret är insvept inuti, till huvudet. Den återstående spetsen av svansen är också lindad med en turné och gömd under ett skal, som är fast med stift och "osynlig".
  2. Frisyr av ett skal med en fleece. Alternativ, som rekommenderas att göra ägarna av inte tjockt, tunt hår. Med det här alternativet är håret förkammat, buntet är tillfredsställande fritt och tennstycket är inte åtspänt tätt. Med håret upp till axlarna är det bättre att börja snurra tvärtom, lyfta håret på rötterna med fingrarna och vrid försiktigt i önskad riktning. I frisyrer för långt, tjockt hår används hårstycken för att få ett väldigt frodig, voluminöst skal.
  3. Frisyrets frisyr med de släppta strängarna. Hittills behöver skalet inte vara strikt, ta bort allt håret. För att ge frisyren en liten försumlighet, lämna ibland slutet av svansen fri. Släppt på sidorna och lätt sneda tråder bidrar till att göra bilden mindre strikt, ge den en romantisk. Dessutom är en variant av snäckskalets hår med ett knäck, som vanligtvis börjar från mitten av huvudet, vanligt, och endast håret på sidorna och på baksidan av huvudet är lindat i turneringen.
  4. Hög snäckskal. I denna version av frisyren är håret uppdelat i flera strängar. I början monteras svansen på vertexen och läggs i en spiral och lägger sig runt basen och fixar de återstående strängarna.

Hur korrekt gör en frisör av en cockleshell?

För att göra en frisyr behöver du en hårborste, en vanlig hårborste (helst med ett långt handtag), hårnålar, "osynliga", hårspray:

  1. Kemtvättigt hår kammas ordentligt och kammar tillbaka.
  2. Samla hår i svansen.
  3. Vrid håret inuti, mot huvudet, från början av svansen och stigande med varje tur.
  4. När skalet är format ungefär upp till kronan, är den återstående längden av håret också lindad med en tätning och avlägsnas under skalet.
  5. Det resulterande håret är fixerat med stift och "osynligt". Om så önskas kan du lägga till en kam, andra ornament. Slå ut strängarna försiktigt med en kam med ett långt handtag.
  6. För fixering sprutas håret med lack.

Schemat för att skapa skalets hårdhet är ungefär densamma, oavsett vilken typ av stil du väljer. Endast platsen för den ursprungliga svansen (på baksidan av huvudet, på kronan, på sidan) och enskilda släppta strängar kan skilja sig, beroende på din fantasi och önskad effekt.