Första månaden av graviditeten

Den första graviditetsmånaden, dvs. 4 veckor från befruktningstiden präglas av snabba, progressiva förändringar i kroppens kropp. Samtidigt utvecklas, växer embryot, ökar gradvis i storlek. Låt oss överväga denna graviditetsperiod i detalj och ta reda på: Vad händer med fostret under den första graviditetsmånaden, hur känns den förväntade mamman under denna period.

Hur utvecklas fostret?

Under den första veckan, mer exakt 3 dagar efter befruktning, går ägget gradvis till livmoderhålan. Samtidigt genomgår det fissionsprocesser, och en stor ackumulering av celler bildas från zygoten, som liknar en boll i form. Cirka 3 dagar efter att ägget var i livmodern, går det för att hitta platsen för fästet. Som ett resultat visar det sig att en så viktig process som implantation inträffar den 7: e dagen efter mötet mellan manliga och kvinnliga sexceller (högst 10). Det är med implantation att själva graviditetsprocessen börjar.

Redan under den andra veckan börjar den chorioniska gonadotropinen att produceras av embryot, ett hormonellt ämne som ger en signal till kvinnokroppen om omorganisation i samband med drabbats uppkomst.

För närvarande var tillförseln av näringsämnen som ägget innehöll utarmat, så det får embryot från moderns kropp. Detta görs genom de yttre grupperna av celler, tupplurar.

Samtidigt börjar bildandet av en så viktig anatomisk formation som moderkroppen.

Vid 3 veckor mottar den framtida bebisen redan aktivt näringsämnen genom moderns blod. I detta skede är skillnaden av celler i så kallade embryonala broschyrer som ger upphov till vävnaderna, organ och system i en liten organism tydligt synlig.

Det finns ett bokmärke för ackordet - föregångaren till ryggraden, blodkärlen uppträder. Vid slutet av veckan börjar hjärtat att slå, nu är det ett litet rör som producerar kontraktile rörelser, som i utvecklingsprocessen omvandlas till ett 4-kammarm hjärta.

Den sista veckan av den första månaden av graviditeten präglas av utseendet i ögonhålans framtida bebis, rudimenten av framtida pennor och ben. Externt har embryot utseendet av en öron, som omges av en liten ansamling av vätska. Det är inget annat än fostervätska. Vid denna tidpunkt börjar processen med att lägga de inre organen: lever, tarmar, njurar, urinvägar. Samtidigt är storleken på embryot i sig väldigt litet. I genomsnitt, vid denna tidpunkt, överskrider den inte 4 mm.

Hur mår den framtida mamman?

Underlivet är frånvarande under den första graviditetsmånaden, och det ser ut som vanligt, för omgivningen, ibland mamman själv, har ingen aning om deras situation. I regel erkänner hon det vid tidpunkten för förseningen, vilket observeras efter ca 2-2,5 veckor från befruktningstiden.

Bröst i den första månaden av graviditeten börjar tvärtom öka i volymen, grovbildning, det blir smärtsamt. Allt detta är kopplat till den hormonella omorganisationen av moderorganismen som började i kroppen.

Tilldelningar i den första månaden av graviditeten är normalt transparenta, unga. I sådana fall när det finns blod, som åtföljs av smärta i underlivet, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Det är värt att notera att vissa kvinnor kan markera i början av 1 månad oinvänt blodfördelning, som försvinner efter en dag. Detta är inget annat än resultatet av implantation.

Blodet hos den förväntade mamman i den första graviditetsmånaden genomgår också förändringar. Koncentrationen av hormonet hCG ökar snabbt, så vid slutet av månaden visar testet 2 ljusa, tydligt definierade band.

Med tiden börjar kvinnan alltmer känna den kommande graviditeten: illamående, irritabilitet, bröstsmärta, ökad urinering - detta är bara den lilla som varje framtida mor står inför.